Det heter seg at man får de politikerne man fortjener. Jeg vet ikke hva galt vi nordlendinger har gjort, men noe alvorlig må det være.

Først fikk vi vite at styret i Nordland Frp valgte å samle seg til fysisk møte i Mosjøen fredag og lørdag. Ifølge fylkesleder Dagfinn Olsen var de nødt til å gjennomføre møtet fysisk til tross for stadig strengere koronatiltak. Hvorfor de MÅTTE møtes fysisk er foreløpig ikke kjent. Men de valgte uansett å la være å følge smitterådene om å unngå samlinger.

Så kunne NRK Nordland mandag komme med nyheten om at en hel gjeng fra årsmøtet i Nordland Arbeiderparti valgte å samle seg på et rom på Scandic Havet etter middagen lørdag. Et ekte nachspiel i en by med veldig strenge koronatiltak, og ett av de viktigste er å begrense fysiske kontakter.

Jeg vet ikke hva ordfører Ida Pinnerød, som deltok på dette årsmøtet digitalt, sa til nestlederen i Arbeiderpartiet, Bjørnar Skjæran, da hun fikk vite om denne ulovlige sammenkomsten. Men jeg håper virkelig hun ikke lot Skjæran slippe billig unna. At hun er forbanna på grunn av denne historien, er jeg overbevist om.

For dette var ikke bare dårlig dømmekraft. Dette er oppførsel som gir dem vann på mølla som mener politikere bare er opptatt av seg selv og sine goder. Eller de som mener at politikerne tror lover og regler gjelder for alle andre enn dem. Den såkalte politikerforakten har svært gode kår når vi må plages med historier som disse to.

Hver eneste dag får folk vite hvor viktig det er å delta i dugnaden, følge forskrifter og oppfordringer. Disse lover og regler presenteres ofte av politikere som ordførere eller statsråder. Hvor tonedøv kan man være når man som politiker aktivt forsøker å omgå, eller rett og slett ignorere de samme reglene og oppfordringene?

Frps Dagfinn Olsen sto på sitt og mente det fysiske møtet var nødvendig. Bjørnar Skjæran har beklaget og agerer angrende synder. Også andre Ap-politikere som deltok på nachspielet på Scandic-suiten «Fleinvær» har beklaget. De bør ikke bare beklage, de bør skjemmes.

Heldigvis er nok ikke den jevne nordlending så dum at hen lar seg inspirere av såpass håpløs oppførsel fra disse nordlandspolitikerne. Nordlendingene er svært flinke i koronadugnaden, og forhåpentligvis fortsetter dette selv om noen forsøker å ødelegge.