Nå slår de to selskapene seg sammen: Skal dele på markedet

Artikkelen er over 1 år gammel

Entreprenørene Solhaug Byggevare AS og Halsa Bygg AS er blitt enige om å spesialisere seg, hver på sin kant.

DEL

Det går fram av ei felles pressemelding fra de to Halsa-bedriftene, som til nå har konkurrert både på salg av byggevarer og som entreprenører.

Det eierne i Solhaug Byggevare AS og Halsa Bygg AS er blitt enige om, er å rendyrke Halsa Bygg AS som entreprenørselskap, mens Solhaug Byggevare AS skal konsentrere seg om å drive byggevarehandel med utsalgssteder på Halsa og på Ørnes.

Selskapene har totalt 60 ansatte og omsetter for om lag 115 millioner kroner eks mva. til sammen.

Lokalt eierskap

– Begge selskapene har og har alltid hatt en sterk lokal tilknytning og er helt eller delvis lokalt eid. Det har vært viktig å videreføre lokal tilknytning og lokalt eierskap i det samarbeidet som nå er inngått, heter det i pressemeldingen.

Bakgrunnen er endringer i markedet som har gjort det vanskelig med lønnsom drift i begge selskapene de siste par årene.

– Vi startet samtalene for et halvt år siden, og er blitt enige om at begge selskapene vil være best rustet i konkurransen om kundene når vi nå slutter å konkurrere oss mellom, sier Ken-Henry Solhaug.

Delingen

Som følge av avtalen overtar Halsa Bygg AS entreprenørvirksomheten fra Solhaug Byggevare AS, samtidig som selskapets nåværende byggevarehandel på Halsa avvikles. Det styrker selskapet slik at en kan delta i enda større prosjekter i framtiden.

Solhaug Byggevare AS skal på sin side rendyrke virksomheten innen byggevarehandel, med utsalgssted på Halsa og på Ørnes. Virksomheten skal fortsatt være innen Montér konseptet.

Målet er å kunne møte framtiden mer slagkraftig og mer markedsrettet.

– Både Solhaug Byggevare AS og Halsa Bygg AS har stor tro på at dette er rette veien å gå, heter det i meldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken