Nå skal Sp-lederen få oppleve kommunens store hodepine: Får kjøre tungtransport på E6

Trygve Slagsvold Vedum skal få kjøre tungtransport på E6.

Trygve Slagsvold Vedum skal få kjøre tungtransport på E6.

DEL

– Det er vesentlig for Sørfold å få formidlet at Nye Veiers forslag til minimumsløsning er helt uakseptabel og kun egnet til trenering.

Det sier ordfører Gisle Hansen (Sp) i Sørfold i en pressemelding.

Onsdag besøker Senterpartiets partileder Trygve Slagsvold Vedum Sørfold og Hamarøy. I den forbindelse vil Sørfold-ordføreren rette oppmerksomheten mot kommunens hodepine; E6.

– Må prioriteres

Strekningen Fauske-Bognes er prioritert av både Salten regionråd og Nordland fylkeskommune til Nasjonal Transportplan.

– Sørfoldtunnelene må prioriteres med en fullverdig løsning, sier Hansen.

Etter endt besøk på Straumen får Slagsvold Vedum selv oppleve utfordringene langs E6, når Hamarøy-bedriften Stoklands AS stiller med tungtransport og sjåfør Arnfinn Vangen på turen nordover.

I Hamarøy har ordfører Britt Kristoffersen (Sp) avtalt bedriftsbesøk hos The Quartz Corp. Kommunen ønsker å legge til rette for bedriften som produserer ultraren kvarts, ved å bygge ut ei konteinerhavn ved ISPS-kaia på Drag.

Betydelig mengde gods

Ifølge Kristoffersen vil dette flytte en betydelig mengde gods fra vei til sjø og redusere tungtransportenpå E6 med 40 vogntog per uke.

Som ny sammenslått kommune med uavklart økonomi er det krevende å finansiere tiltak som kan legge til rette for næringslivet og lokalearbeidsplasser, uttaler Hamarøy-ordføreren.

– Jeg ønsker å synliggjøre at Hamarøy har mange muligheter, men at det også er utfordringer i å være en sammenslått kommune, og at vi trenger ekstra oppmerksomhet for å lykkes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken