Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal de utvide anlegget. Det gir ti nye arbeidsplasser

Gildeskål får nå ti nye arbeidsplasser når selskapet Salten N950 er ferdig med utvidelsen av anlegget.

Bedriften ligger på Sørarnøy i Gildeskål og er en hjørnesteinsbedrift i lokalsamfunnet.

Det er Garantiinstituttet for eksportkreditt (GIEK) som til slutt ble avgjørende faktor for at lakseslakteriet kunne utvide.

103 millioner kroner

På sine hjemmesider skriver de at utvidelsen finansieres med lån fra Sparebank 1 Nord-Norge på 103 millioner kroner. GIEK garanterer for 48 prosent av lånets kredittrisiko.

– I denne saken ble GIEKs garanti tungen på vektskålen som gjorde oss tilstrekkelig sikre til å yte lån. GIEKs garanti gjorde også at vi kunne gi kunden et bedre tilbud, sier Trine Gansmoe, bedriftsrådgiver i SpareBank 1 Nord-Norge.

Salten N950 har levert slaktetjenester i 30 år. neste sommer skal utvidelsen være ferdig. Det gir altså ti nye arbeidsplasser på stedet.

Utbyggingen vil gi like mye laks som det trengs for å lage én million laksemiddager hver eneste dag ved ordinær drift.

Utbyggingen skjer ved siden av det eksisterende bygget.

Milliarder

GIEK påpeker selv at etterspørselen etter GIEK-garantier har økt kraftig i Nord-Norge. Totalt har nordnorske virksomheter og deres banker benyttet seg av garantier på til sammen 1,16 milliarder i 2019.

I 2017 og 2018 utgjorde garantiene «bare» 37 millioner kroner i Nord-Norge.

– Vi har aktivt prøvd å gjøre tilbudet vårt bedre kjent i Nord-Norge og er glad for å bidra til at bedrifter vokser og at arbeidsplasser trygges, sier administrerende direktør Wenche Nistad i GIEK.

Kommentarer til denne saken