Kvinnenettverket NOOR har i fire år arrangert sykkelkurs for kvinner med stort hell. Mange har lært seg å sykle, bli trygge på sykkelen og kan nå bruke sykkel som aktiv transportmiddel i hverdagen.

– Det er fortsatt mange igjen å lære sykkelmestring. Til nå har organisasjonen brukt mye tid og ressurser på å finne midlertidige samarbeidspartnere og egnet lokaliteter, sier Tatjana Cruickshank fra Kvinnettverket NOOR.

God støtte

Takket være gavefondet fra Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge og en samarbeidsavtale med Bratten Aktivitetspark har Kvinnenettverket Noor nå fått en fast arena og ikke minst godt egnede sykler for sine formål.

– Nå kan vi endelig utvide tilbudet og nå flere jenter som ønsker å oppleve sykkelgleden, sier en entusiastisk initiativtaker Tatjana Cruickshank.

Pengestøtte fra Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge, og en veldig god sponsorpris fra Sport1 Sportshuset Bodø har gitt tolv nye sykler som passer gruppens målgruppe godt.

– Det er fint å kunne bidra til dette viktige folkehelsetiltaket, sier Robert Helgesen fra Sportshuset Bodø.

Trygghet

Bratten Aktivitetspark stiller med trygg oppbevaring av syklene og ikke minst ett svært egnet område for sykkelopplæring.

– Det er naturlig for oss å være en lagspiller på dette tilbudet da dette er svært i tråd med det allsidige aktivitetstilbudet vi har, sier virksomhetsleder Stig Magne Rikardsen på Bratten Aktivitetspark.

Førstkommende søndag 6. oktober klokken 12–14 inviterer Kvinnenettverket NOOR gamle og nye deltakere til å prøve de nye syklene. Da blir det en liten markering med kake og kaffe til alle som vil sykle.

– Vi håper mange finner turen innom Bratten Aktivitetspark og tar i bruk syklene vi nå har fått anskaffet, sier styreleder Amina Winningah fra Kvinnettverket NOOR.