Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du sjekke ut disse verkene hjemmefra

Nordlands felles eie skal tilgjengeliggjøres i størst mulig grad.

- Fylkeskommunens kunst skal tilgjengeliggjøres for fylkets befolkning i størst mulig grad, også for de som av ulike årsaker ikke har anledning til å gå å oppleve kunsten der den er, sier Kirsti Saxi (SV), fylkesråd for kultur, klima og miljø - i en melding til pressen.

I påvente av museum

Nordland fylkeskommune er nå i gang med et prosjekt for å dokumentere kunsten i et online formidlings- og databasesystem ved navn Norsk Kunstdatabase (NKBD). Kunstverkene er til syvende og sist befolkningen i fylket sitt felleseie.

- Arbeidet med å registrere vår kunstsamling er dessuten en av de tingene vi gjør i påvente av at vi forhåpentligvis får en avdeling av Nordnorsk kunstmuseum lagt til Nordland. Når dette blir en realitet vil det være naturlig at en slik institusjon profesjonelt ivaretar og formidler samlingen, sier Saxi.

Nordland fylkeskommune har en stor kunstsamling som blant annet inneholder den godt kjente skulptursamlingen «Skulpturlandskap Nordland».

Mer enn som så

Fylkeskommunens samling inneholder imidlertid mange flere kunstverk og omfatter all kunst som henger eller er plassert rundt på virksomheter driftet av fylkeskommunen, som tannklinikker, videregående skoler, fylkesbibliotekene og fylkeskommunens administrative kontorer.

Her kan du se hva som foreløpig er lagt ut i Norsk kunstdatabase.

Her vil publikum kunne finne bilder og informasjon om kunstverkene, og i noen tilfeller detaljinformasjon om hvor man kan dra for å oppleve kunsten «in real life». Databasen er under oppbygning og all kunsten fylkeskommunen eier er ikke lagt inn i databasen enda, men databasen vil vokse i årene som kommer, skriver fylkeskommunen på sine nettsider.

Kommentarer til denne saken