Nidaros/AN: Reiser du til Gran Canaria i slutten av måneden, kan du gjøre det med hele 70 prosent rabatt av ordinærpris.

TUI tilbyr en uke på hotell inkludert reisen for to personer for 3700 kroner direkte fra Bodø.

Vil du reise med Apollo, får du en tur og opphold til Kreta til rundt 4000 kroner for to reisende.

– Det er veldig lave priser, men ikke uvanlig lave. Når man bestiller reiser kort tid før avreise, kan det være billig. Det går på tilbud og etterspørsel og vi er nå i en skuldersesong. Det er billig, men ikke ekstraordinært, fastholder kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i TUI til Nidaros.

Også en del ordinære flygninger selges rimelig ellers i landet. En helgetur til Tallin tur/retur fra Trondheim i helga får du for eksempel for under en 500-lapp.

Gran Canaria ligger på 501 kroner.

70 prosent er maks

Med avreise 28. mars, vil man kunne få en tur med TUI for to inkludert overnatting for godt under 4.000 kroner.

– Det mest rabatterte du kan få er vel 70 prosent. I sesonger som nå er det erfaringsmessig lave priser, sier Aspengren.

– Hvordan påvirkes dere av korona-viruset?

– Vi ser jo at folk er avventende. I går åpnet vi opp for en ny ombookingspolicy for endring av reise. Mange lurer på hvordan dette påvirker ferien og det praktiske med reisen. Med den nye policyen håper vi å berolige de som er urolige, de kan endre ferien tett opp mot avreise, sier hun.

Folk endrer og avbestiller

Aspengren sier at henvendelsene om korona har avtatt noe til TUI.

– Vi ser at det er noe folk er opptatt av. Da dette startet for tre uker siden, fikk vi veldig mange henvendelser til kundesenteret. Det har avtatt drastisk og vi er nå ned mot normalsituasjonen. Vi ser også på trafikktallene på nettsidene at folk er fortsatt veldig opptatt av reise. Det er mye aktivitet, men man er nok litt avventende, konkluderer hun.

– Hvordan blir sommerferien?

– Det er vanskelig å trekke konklusjoner. Sommerferien blir en rettesnor. Vi må bare se hvordan det blir fremover. Det er selvfølgelig folk som endrer og avbestiller reiser, mange er avventende, det ser vi, sier kommunikasjonsrådgiveren.

Hun forklarer at TUI legger til rette for de reisende i situasjonen som nå er oppstått.

– Vi følger UDs reiseråd og utover det så gjennomføres alt som planlagt. Vi er tilgjengelig 24/7 om man trenger noe på destinasjonen. Vår beredskap er god, og det er bare for folk å ta kontakt om det skulle være noe.

Det har ikke lyktes Nidaros å komme i kontakt med Apollo i forbindelse med saken.