Erna Josefsen, Nina Tande Hansen og Lene Gulstad står i spissen for årets aksjon, og de håper på størst mulig deltakelse fra innbyggerne.

– Vi har nærmest vært helt nedstengt de siste to årene, så dette blir bare helt fantastisk, sier Josefsen.

Skoleklasser i aktivitet

Trioen fra Fauske sitter i styret til Fauske demensforeningen, og gjennom Nasjonalforeningen for folkehelsen skal de i mai arrangere hjerteuka.

– Årlig er det en hoppetau-konkurranse for 4–7 klasse på skolene i Norge, som heter hopp for hjertet. I år er Finneid skole, Vestmyra skole og Valnesfjord påmeldt fra Fauske, og konkurransen pågår fra 3. -13. mai, sier Erna Josefsen.

– Fauske har vunnet konkurransen ved to anledninger, og vinnerne vinner en pengepremie, legger hun til.

Den 5. mai skal to fjerdeklasse med over 40 elever vise fram sine hoppetau-ferdigheter på torget i Fauske sentrum.

– Vi samler to fjerdeklasser på torget for å være synlige. Der får ungene litt lett servering, før de skal videre til en quiz-løype på bygdetunet, sier Erna Josefsen, Nina Tande Hansen og Lene Gulstad.

Viktig arbeid

Deretter står hjerteuka for tur, som løper fra 7.–15. mai.

– Da blir det innsamling av penger til forskningsarbeid på hjertesykdommer, sier Lene Gulstad, leder av Fauske demensforening.

– To dager i denne perioden vil vi stå på stands både ved Fauske Amfi senter og Fauske Handelspark, sier Erna Josefsen.

Jubileum

I år er Fauske demensforening 30 år, og det skal markeres den 7. mai.

– Vi vil vi ha ei markering der vi setter pris på alle våre frivillige, sier medlemmene av styret.

– I år er det frivillighetens år, så i år er det spesielt viktig at vi får løftet fram vårt og andre foreninger sitt arbeid for å bedre folkehelsen, sier Lene Gulstad.

Den 10. mai er det klart for verdens aktivitetsdag, og den skal også markeres på Fauske.

– Vi har inngått et samarbeid med flere foreninger, og vi skal gå sammen fra sentrum til LHL-bygget. Der vil det bli enkel servering og informasjon om hjertehelse, så her ønsker vi alle velkommen til å hive seg med klokken 11.00 på torget, sier Josefsen.

– Målet og ønsket vårt er å kunne samle oss i større grad, slik at vi også på sikt kan samarbeide på tvers av foreningene. Vi har et felles mål om å bedre folkehelsen, så et vil alle dra nytte av, sier Gulstad.