NB! Oppdatert onsdag 1. april 2015 klokka 16.40. Denne artikkelen er Avisa Nordlands aprilspøk.

Her kan du lese om Nordlys-journalisten og andre som gikk på limpinnen.

Opprinnelig artikkel:

Nå har du sjansen til å få oppleve verdensrommet. XCOR Space Expedition gir bort fem romturer til bodøværinger.

Den enorme interessen for Bodø og byjubileet til neste år har fått selskapet til å skjære i gjennom. I juni neste år skal de sende den første kommersielle romferga ut i verdensrommet, fra Bodø.

LES OGSÅ: Trodde romfly var en spøk - men det er det ikke

Blant styrtrike romturister skal også fem bodøværinger ut i verdensrommet. Det er gaven fra selskapet i forbindelse med byjubileet.

Fire foruten Hjartøy

Selskapet har insistert på at den flyinteresserte småflypiloten Ole Hjartøy skal være den første bodøværingen som får gratis billett.

– Jeg måtte bare takke ja. Men nå gleder jeg meg som en unge, sier ordfører Ole Hjartøy.

Billettene de utenlandske turistene må betale 800.000 kroner for, er altså gratis for Hjartøy og ytterligere fire bodøværinger.

– De vil helst ha to menn og to kvinner i forskjellige aldersgrupper, sier ordføreren.

Han understreker at dette forutsetter at rullebanen oppgraderes slik at jumbojeter kan lande og at utstyr til oppskytingen kan landes i Bodø med større transportfly.

– Men det ordner vi raskt. Selskapet har også sagt seg villig til å bistå med oppgraderingen, sier Hjartøy.

– Stort

Han understreker at dette er stort for ham, især fordi at mann nummer to på månen sitter i selskapets styre.
– Dette er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Som unge fulgte jeg Armstrong og Buzz Aldrin. Tenk at den andre som har satt foten på månen, vil satse på verdensrommet med Bodø som base.

Det er ikke mer enn et par uker siden XCOR Space Expedition var i Bodø for å sondere mulighetene. Prosjektleder Daniel Bjarmann-Simonsen i kommunen var i ettertid i Nederland for å besøke selskapet. I går fikk han telefonen fra selskapet om romturer fra Bodø.

Ble paff

– Jeg ble helt paff, sier Simonsen til AN.

Men han understreker at de som har en astronautdrøm i magen må handle raskt og ta kontakt på daniel.bjarmann.simonsen@bodo.kommune.no i løpet av dagen.

– Selskapet må ha navnene raskt fordi turistene må sikkerhetsklareres i tillegg til at de må gjennom en helsesjekk og opplæring.I tillegg må navnene være klare når den første turen skal godkjennes av europeiske romfartsmyndigheter, sier han.

Dette er årsaken til at de må ha navnene før påske.

– Dersom flere enn fire består helsesjekken skal det hele avgjøres gjennom loddtrekning, sier Bjarmann-Simonsen som har avlyst egen påsketur på grunn av romturer fra Bodø.

– Dette viser at Bodø i siget. Dette prosjektet tar byen til nye høyder, avslutter en stolt ordfører Ole Hjartøy.