(Nettavisen): De kaller det apponement. I realiteten er det snakk om et helt vanlig mobil-abonnement:

- Gjennom brukertesting og innsiktsarbeid ser vi at veldig mange oppfatter mobilabonnementet sitt som vanskelig og uoversiktlig. Derfor tenkte vi at her var det en god anledning til å bruke forenklingserfaringen vår på nye områder og løse en ny floke med Vipps mobil og vårt mobilapponnement! Vi gleder oss til å få tilbakemeldinger fra brukerne for å teste og lære videre, sier Elisabeth Haug, sjef i Vipps mobil, i en pressemelding.

Vipps «mobilapponnement» rulles nå gradvis ut til alle brukerne over 15 år i appen - det er der man både bestiller og administrerer apponnementet sitt, skriver Vipps i meldingen.

Det er bare ett apponnement, men med to ulike moduser, som gjør at man får datamengde tilpasset sitt behov.

- Vipps er jo allerede en app de fleste har, så da får man samlet mer på ett sted uten å måtte laste ned unødvendige apper, sier Elisabeth Haug.

Automatisk «roll-over»

Ubrukte gigabyte i abonnementet blir automatisk overført til neste måned, skriver Vipps i meldingen.

- Hele 200.000 gigabytes forsvinner hver dag i løse lufta og går tilbake til mobiloperatørene, fordi brukerne ikke får brukt de opp, skriver Vipps i meldingen.

- Det du ikke bruker en måned tar du med deg videre så lenge du har mobilapponnementet, og du kan bruke de når du vil i Norge, sier Haug.

Forhåndsbetaling

All betaling skjer i Vipps, i tillegg til at du administrer abonnementet ditt der.

- Vi har ingen bindingstid, og alt er forhåndsbetalt. Derfor mottar du ingen innviklede regninger og må ikke ta stilling til lumske datapakker. Det er kun ett abonnement, med to forskjellige moduser, som du selv kan skru opp og ned. Vi gleder oss å gi folk et nytt og enklere mobilliv, sier Elisabeth Haug.

Vipps mobilapponnement har ingen bindingstid og tilbys i bare to varianter: 4GB data for 250 kroner eller 15 GB for 399 kroner.

Vipps-kundene får dekning fra Telenor.