Nå forteller Coca-Cola at selskapet slutter å produsere disse grønne flaskene.

Framover vil Sprite-flaskene i Norge være gjennomsiktige.

– Når den ikoniske grønne Sprite-flaska blir blank, blir den også mer miljøvennlig. Vi får på mange måter en grønnere flaske, selv om den ikke er farget grønn lenger, forteller Frida Keane, kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola AS.

Miljøvennlige

Coca-Cola lanserte i fjor et mål om at alle flasker som selskapet produserer i Vest-Europa skal lages av 100 prosent resirkulert eller fornybar plast. Det er nettopp miljøhensyn som er bakgrunnen for at Coca-Cola dropper den grønne flaska.

– Kort fortalt er de blanke flaskene mer miljøvennlige, fordi de er lettere å resirkulere enn farget plast. Vi ønsker å kutte bruken av ny plast, og heller gjenbruke gamle flasker når vi lager drikkeemballasje. Hvis vi skal nå målet om 100% resirkulert plast i alle flaskene våre, må vi rett og slett gå over til gjennomsiktig flasker på Sprite, understreker kommunikasjonsdirektøren i pressemeldingen.

Sju millioner

Endringen gjennomføres i flere markeder internasjonalt, og vil ha en stor effekt samlet sett. Infinitum drifter det norske pantesystemet, og de er positive til at Sprite nå kommer på gjennomsiktig flaske her til lands.

– Vi er opptatt av en sirkulær økonomi for plast i Norge, der alle flaskene du og jeg panter kan brukes igjen og igjen. Når Coca-Cola går over til gjennomsiktig plast på 7 millioner flasker i Norge, så har det en stor positiv effekt, sier Kjell-Olav Maldum, administrerende direktør i Infinitum.

De første blanke Sprite-flaskene ble produsert på fabrikken på Lørenskog i mai, og vil komme ut i norske butikker i løpet av de neste månedene.