Gå til sidens hovedinnhold

Nå får du rabatt selv om du booker på forhånd

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra 1.oktober kan alle som bruker verdikort på hurtigbåt også reservere plass på forhånd – og få med seg rabatten.

Fram til nå har det vært slik at hvis man har reservert plass på hurtigbåtene, har man ikke kunnet betale reisen med verdikort, men måttet betale full pris, melder Nordland fylkeskommune.

- Vi har forståelig nok fått mange reaksjoner fra de reisende på dette. Derfor innfører vi fra 1. oktober en ny ordning, der de som reserverer skal kunne betale reisen med sitt verdikort om bord på båten og få den rabatten som dette innebærer, sier fylkesråd for samferdsel Bent-Joacim Bentzen (Sp).

Han er glad for at samferdselsavdelingen nå har funnet en løsning.

Samtidig innføres det også et bookinggebyr for alle som reiser med verdi/rabattkort. Dette for å forhindre at fartøy bookes uten at passasjer møter opp. Gebyret er på 25 kroner og gjelder for eksempel verdikort, periodekort og Travel Pass Nordland, skriver fylkeskommunen.

- Tomme seter når båten går fra kai er ingen tjent med og det er potensielt svært kostnadskrevende. Det vil kun være gebyr på booking, ikke bruk av kortet på fartøy. Vi ønsker å ha et tilbud som er mest mulig forutsigbart for alle reisende, og at alle som vil reise med oss får mulighet til det, sier Bentzen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.