Gå til sidens hovedinnhold

– Nå er jeg blitt lyn forbanna!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg blir ikke så ofte «forbanna», men nå har jeg grunn til det. Etter et døgn på reise og et døgn venting er jeg blitt «lyn forbanna». Alle vi som bor og virker langs kysten fra Bodø til Skutvik kjenner smertelig til avvikene fra Boreals side, men la disse ligge i denne omgang.

Det som toppet seg tirsdag og onsdag var kansellering av livsnerven vår, ruta som betjener Steigen. Hva det gjelder: Jo, det gjelder å rekke timer på sykehus og timer hos fysioterapeut, helikopteravganger til plattformer, familieselskap og avtalte handlerunder, iset filet og mye mer.

Der står vi med geipen og ser etter en hurtigbåt som ikke går, verken denne dag eller heller neste, og ingen aner annet at det er noe glatt noe som blir gjentatt, og som noen gjemmer seg bak -«driftsmessige utfordringer».

Les også

Sykdom og karantene lammer båtrute fra Bodø - selskapet beklager sterkt

Og med en gang, det er ikke mannskapet på båtene jeg kritiserer, men jeg retter en skarp kritikk mot de amatørene som har konstruert anbudet til Boreal.

Konkret: hvorfor er det ikke en reservebåt, hvorfor er det ikke et reservemannskap, hvorfor gjør man ikke som i luftfart og setter inn reservekapasitet. Ja, det gjelder penger, men det gjelder også troverdighet og pålitelighet.

For tiden virker det som amatørene har lekt seg med legoklosser, og skapt anbudet til Boreal. Vi kan ikke la amatørene betjene livsnerven vår. Vi kan ikke ha det slik! Informasjonsansvarlig hos Boreal, ansvarlig i fylkeskommunen: Hva slags beredskapsplan har dere ved kansellering? Tør dere å stå fram i lyset?

Kommentarer til denne saken