Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det avgjort hvem som skal fly Evenes – Bodø

Artikkelen er over 1 år gammel

Staten vil finansiere flyruten mellom Evenes og Bodø som en såkalt FOT-rute med oppstart 1. januar.

(Fremover): I en pressemelding fra Regjeringen går det fram at det ble Widerøe som fikk kontrakt med Staten for drift av ruten Evenes – Bodø fra 1. januar 2021

– Gjennom tildeling av kontrakt til Widerøe for drift av ruten Evenes – Bodø sikrer vi forbindelsen mellom fylkeshovedstaden og blant annet Narvik, slik at folk kan komme seg til sykehus og andre nødvendige avtaler. Dette vil bidra til å binde en region med store avstander sammen, skriver samferdselsminister Knut Arild Hareide i pressemeldingen.

Det var i vinter at Widerøe bestemte seg for å legge ned en rekke kommersielle ruter i Norge, blant dem ruten mellom Evenes og Bodø.

4. juni lyste Samferdselsdepartementet ut en konkurranse om drift av flyruten. Tilbudsfristen for flyselskapene var 10. august 2020. Departementet mottok tilbud fra Widerøe og DAT LT.

Les også:Må vente på flyet til årsskiftet – utfordrende for Narvik

Ifølge pressemeldingen var det Widerøe som hadde tilbudet med det laveste kravet til kompensasjon og innstilles derfor som kontraktsvinner. Flyruten Evenes – Bodø blir innlemmet i ordningen «forpliktelser til offentlig tjenesteytelse», forkortet FOT.

Ifølge pressemeldingen fra Samferdselsdepartementet trer den nye avtalen i kraft 1. januar 2021, og varer til og med 31. mars 2022. Kontrakten utløper samtidig med kontraktene for de øvrige flyrutene som er omfattet av ordningen med offentlig kjøp i Nord-Norge. Etter utløpet av flyruteavtalene i Nord-Norge 31. mars 2022 vil det være fylkeskommunene som vil være ansvarlig for utformingen av det regionale flyrutetilbudet, inkludert en eventuell videreføring av kjøp av flyruten mellom Evenes og Bodø.

Les også:Widerøe opplever stor svikt – nå må de kutte ruter

Les også:Forsvaret: – Dette er ikke holdbart for oss

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.