Gå til sidens hovedinnhold

Én vesentlig brikke må forbedres: - Det siste lille

Kjetil Knutsen er fornøyd med mye, men det er vesentlig brikke i byggverket som må forbedres inn mot seriestart.

For abonnenter

– Det er det siste lille som mangler. I fjor satte vi ballen ofte i mål. Da slapp vi ofte å løpe hjemover i 60 meter for å vinne ballen tilbake, forklarer Glimt-treneren.

Han er inne på den kanskje mest krevende delen i fotball. Nemlig det å omsette mulighetene som dukker opp i tellende resultat.

– Vi ønsker flere samtidige bevegelser. Mer gjennombruddshissighet. Kortere avstander mellom hverandre. Og bedre individuelle prestasjoner av enkeltspillere forklarer Knutsen og legger til:

– Vi mangler litt x-faktor på den siste tredjedelen.

Blir aldri fornøyd

Patrick Berg har sett mye av det samme som sjefen, og støtter synspunktene.

– Det å bli skarp nok på den siste tredjedelen er gjerne det vanskeligste å få på plass i fotball. Der kommer vi nok aldri til å bli helt fornøyd. Det er forbedringspotensial hele veien, og vi søker denne forbedringen hver eneste dag på trening, slår Berg fast.

De helgule jobbet med de offensive spillemønsteret under store deler av Marbella-oppholdet. Forbedringer ble det, men Glimt-gjengen er slett ikke fornøyd. Så da handler det om å forbedre egne prestasjoner i så måte på trening hjemme i Bodø framover.

Tilbake til vanlig syklus

Etter en uke med egentrening i karantene etter Spania-turen, er de nå i full sving i vante omgivelser på Aspmyra.

– Spillerne gjennomførte egen individuelle løpeøkter på Aspmyra i karanteneperioden. De første fellestreningene ble brukt til å komme i gang på kunstgress. De siste dagene har vi vært inne i vår vante syklus i forhold til den belastningen vi ønsker, forteller Knutsen.

Den samme syklusen som skal følges fram mot seriestart med kamp og kampforberedelser i helg, og normal treningsuke fram mot helgens kamp.

Spenning i lufta

Søndag kommer Tromsø til Aspmyra. Deretter venter Brann samme sted, før det trolig blir Molde på bortebane i generalprøven før seriestart. Men, Glimt er klar over at det kan komme endringer i forhold til oppsettet som akkurat nå er satt.

Trener Knutsen er stort sett fornøyd med tingenes tilstand, nå som hele gjengen har tatt fatt på siste etappe av en lang og kronglete oppkjøring:

– Det blir spennende å se hvor vi står i forhold til de andre lagene. Første svar på det får vi mot Tromsø søndag, erkjenner Knutsen.

Det er slett ikke sikkert at motstand fra spanske nivå tre-lag er det samme som møter Glimt i den hjemlige serien.

– Vokst opp med kunstgress

Etter fem og en halv uke på gress har spillerne nå kommet i gang på kunstgress igjen. Også det er en tilvenning samtlige spillere må gjennom, men som ikke byr på all verdens av utfordringer:

– De fleste av oss er jo vokst opp med kunstgress, så det går fint. Men, det er likevel litt tilpasningen som må til. Det blir en litt annen type belastning for kroppen på kunstgress, påpeker Patrick Berg.

– Hvilke andre ting er det du merker nå som dere er tilbake i vante omgivelser?

– Pasningene går litt kjappere og touchen er annerledes, men det går fort å finne tilbake til gamle vaner, forsikrer midtbaneankeret.
Kommentarer til denne saken