Nøkkelfri åpningsteknologi gull verdt.

(Broom:) For en tid tilbake skrev vi i Broom om Morten som tjener penger på sin Tesla Model X. Det klarer han ved å leie ut bilen når han ikke trenger den selv, og hittil har det gitt ham netto overskudd på bilholdet.

Mange andre Tesla-eiere har også valgt å stille bilen sin til utleie gjennom den samme delingstjenesten, og det blir stadig enklere og mer attraktivt å benytte seg av denne anledningen.

– Eier du en Tesla, er du nå bare et par tastetrykk unna å kunne leie ut bilen din fra sofakroken, sier Lotte Børnick-Sørhaug, markedssjef i delingstjenesten Nabobil.no.

– Med enkel teknologi har Nabobil koblet seg på Teslas API. API står for Application Programming Interface, og er et grensesnitt i en programvare som gjør at nærmere bestemte deler av denne kan aktiveres, eller «kjøres», fra en annen programvare.

I dette tilfellet betyr det i praksis at Teslaen kan åpnes og låses fra Nabobils app, forklarer teknologisjef i Nabobil.no, Christian Persson Hager.

Sømløse utleieopplevelser

– Resultatet er at alle som eier en Tesla kan leie den ut, uten å måtte avtale tid og sted for å overlevere nøkler. Alt du trenger å gjøre er å laste ned appen og registrere deg. Så kan du lene deg tilbake og vente på forespørslene, sier Hager videre.

– De som leier Tesla via oss kan låse den opp med Nabobil-appen. Bildeling blir ikke enklere enn dette, mener Hager.

Nabobils Techteam kobler seg på Tesla: fra venstre Theodor Tonum, Christian Persson Hager og Jenny Sjøgren.

Nabobils Techteam kobler seg på Tesla: fra venstre Theodor Tonum, Christian Persson Hager og Jenny Sjøgren. Foto: Audun Braastad

Fra 150 til 600 nøkkelløse biler "over natta"

Nabobil tilbyr allerede nøkkelfri åpningsteknologi i rundt 100 av bilene som ligger på plattformen. Forskjellen er at løsningen som brukes på de andre bilene er en fysisk installasjon i bilen som kobles opp mot Nabobils app.

– Vi jobber kontinuerlig med å optimalisere løsningen vår, og det dukker stadig opp ny teknologi som gjør det mulig å bli enda bedre. Med denne løsningen kan vi potensielt gå fra 100 til 600 nøkkelløse biler på plattformen vår, over natten, sier Hager.

Han legger til at foreløpig er det ca 50 av de vel 450 Teslaene som er registrert på Nabobil.no som har tatt i bruk teknologien.

Flere tusen eksemplarer av Tesla Model 3 har kommet til Norge de siste månedene. Mange av dem er også tilgjengelig i leiemarkedet.

Flere tusen eksemplarer av Tesla Model 3 har kommet til Norge de siste månedene. Mange av dem er også tilgjengelig i leiemarkedet.

Vil utvide med flere merker

Til nå har tjenesten 170.000 registrerte brukere, og 6.000 biler er tilgjengelig for utleie. Hittil er mer enn 110.000 leieforhold gjennomført, med til sammen 40 millioner kjørte kilometer – og over 100 millioner kroner i inntekt til utleierne.

– Biler med nøkkelfri åpningsteknologi har 3,5 prosent høyere bookingfrekvens enn andre biler på plattformen, forteller Lotte Børnick-Sørhaug til Broom.

– Jobber dere med tilsvarende løsning for flere bilmerker?

– Absolutt. Intensjonen er å rulle ut dette ganske bredt, og koble oss opp mot alle nyere modeller som har tilgjengelig API, avslutter hun.

Les også: Hjemmelaget Tesla-løsning vekker oppsikt