Gå til sidens hovedinnhold

Én elev bekreftet smittet, rundt 40 satt i karantene i Bodø: – Vedkommende gjorde alt riktig.

Bodø kommune holder pressekonferanse for å fortelle hva som har skjedd med koronasituasjonen i byen.

Torsdag morgen gikk det ut melding til alle ansatte og elever ved Bodin videregående skole om at flere er satt i karantene på grunn av mistanke om koronasmitte.

Nesten samtidig kom meldingen om at Bodø kommune utsetter dagens bystyremøte grunnet en uavklart smittesituasjon i Salten.

Klokken 12 hadde Bodø kommune kalt inn til pressekonferanse, og der kom det fram hvordan situasjonen er nå.

– Det er en elev ved Bodin videregående som har testet positivt for korona. Det er nå gjort de tiltak som skal gjøres. Jeg understreker at personen har gjort alt helt riktig, sier smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen under pressekonferansen, før han fortsetter:

– For det første så har vedkommende selv isolert seg raskt fra andre for å unngå smitteoverføring. Nå er det tatt tester og nærkontakter satt i karantene og skal testes, så på veldig kort tid er det gjort mange forskjellige ting.

Moderate symptomer

Tidligere torsdag meldte Fauske kommune om et nytt smittetilfelle i kommunen. Nå viser det seg at den smittede har et familiemedlem/husstandsmedlem som går på skole i Bodø.

Fauske kommune har fått et nytt bekreftet tilfelle av covid-19 i dag. Det er sterk mistanke om at smitten er knyttet til en arbeidsplass der det nylig har vært flere smittetilfeller. Et husstandsmedlem av den smittede bor i Bodø og går skole der. Vi har derfor tett kontakt med smittevernlegen i Bodø, melder Fauske kommune i ei pressemelding.

– Hvordan går det med personen?, spør kommunikasjonssjef i kommunen, Tord Bertheussen under pressekonferansen.

– Så vidt jeg forstår så er det moderate symptomer, så går det bra med vedkommende sånn sett.

– Hvor alvorlig er dette?

– Nå står vi overfor et utbrudd som har forgreninger fra Fauske til oss, så vi har satt opp et nært samarbeid med Fauske kommune nå for å få full oversikt over situasjonen, sier Hagen.

– Hvor mange i Bodø er satt i karantene?

– Det dreier seg om omtrent 40 personer som vi har oversikt på og vi har kontaktet. Disse er satt i karantene og vil bli testet fortløpende.

Jobber med smittesporing

Fauske kommune sier i pressemeldingen at de også jobber med smittesporing i sin kommune og har et samarbeid med Bodø kommune.

– Vi jobber med smittesporing og å informere personer som har vært i nærkontakt med vedkommende. Den smittede er i isolasjon, og flere er satt i karantene. Vi har et godt samarbeid med bedriften der vedkommende har sitt arbeid. Flere er satt i karantene og vi ser på om flere skal testes.

Spredningen fra Fauske til Bodø var også tema i pressekonferansen som Bodø kommune holdt klokken 12.00. Avisa Nordland kommer med mer i denne saken.

Ida Pinnerød var også til stede på pressekonferansen for å berolige befolkningen om at dette kom til å skje før eller siden.

– Først og fremst vil jeg understreke at vi vil ta godt vare på hverandre. Det er kjedelig for dem som er smittet, men ingen skal føle skyld eller skam for det. Det er viktig å følge smittevernreglene nå framover.

– Jeg understreker at om noen har behov for å snakke med noen av de elevene og involverte, så kan de ta kontakt med våre dyktige mennesker i elevtjenesten på skolene.

Du kan se pressekonferansen i videovinduet øverst i saken.

Kommentarer til denne saken