Gå til sidens hovedinnhold

Mye styr med regler og rom uten bad, og der var Giske også ...

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er ikke så greit å holde styr på alle regler, lover og forskrifter. Særlig ikke når man selv har vært med å vedta regelverket, som kanskje er litt for komplisert, om man skal tro alle som ikke skjønner det helt. Jeg skjønner det godt. Jeg sliter selv ofte. Det kan være enkle ting som skal sjekkes, alt fra diverse hjemmesider til offentlig etater og regelverk.

Er ikke så greit, ja jeg vet det. Men så langt har det, kanskje mot alle odds gått bra! Men det betyr ikke at alt er like enkel for en stortingspresident som sikkert har mye å sette seg inn i, og ikke alltid har like god tid til å sjekke regelverket, jeg kan skjønne det. Om hun blir sitert rett er dette et vinnersitat; «Jeg er motivert for å rydde opp i et regelverk jeg selv har misforstått» Genialt!

For litt siden var det Kjell Ingolf Ropstad, nå er det Eva Kristin Hansen som har misforstått. Ingolf bodde på gutterommet og Eva i Trondheim, eller på Ski? Eva har kanskje fått pendlerbolig av Stortinget i strid med reglene. Hansen bodde fra 2014 sammen med sin mann i Ski utenfor Oslo, men leide samtidig en hybel i Trondheim som hun oppga som adresse. Ski er for nært Stortinget til å gi rett til pendlerbolig.

Hun er ifølge diverse medier veldig lei seg og dypt fortvilet. Hun er tillegg veldig motivert for å rydde opp i eget regelverk. Det høres jo bra ut, og som en fotnote, tror du ikke selveste Trond Giske også dukket opp her, godt det var bolig denne gangen og ikke andre ting. Det skal også sies at Giske ikke er noen bolighai, kr 4000,00 for leie i Trondheim er rimelig. Nesten på grensen av å bli idealist. Selv om det var et rom, uten kjøkken og eget bad, jeg vet det.

Nå skjønner jeg at Eva vil bo i Trondheim. Det er også min favorittby og det er selvfølgelig greit å gjøre feil. Jeg håper andre som ikke setter seg inn i, eller tolker feil også kan få tilgivelse og en mulighet til å rette opp. Det har visstnok vært en glidende overgang. Eva har vært reisende mellom Oslo, Ski og Trondheim hele perioden, og ja jeg vet det er ikke alltid like enkelt å vite hvor man bor. Så da er det lett å velge et feil rom.

Alle kan ta feil, og alt kan det ordnes opp i men er det noen som er bekymret for politikerforakt nå?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.