Fascinerende lesning av «Apropos» den 25. Dm. Spekket av nødvendige kulturelle/følelsesmessige referanser. De gjenspeiler avstanden som finnes mellom de korrekte liberaler, opplyste, kultiverte, demokratiske miljøer og ... alle de andre.

Men, alle disse «andre» er ikke en ensartet masse. Selv om mange tenderer til å beskrive den slik, en udefinert, besværlig, politisk ukorrekt mengde meningsbærende personer.

For å komme til poenget: Alle ekspertene om USA (stipendiater, journalister, kommentatorer mm) bommet totalt, når de spådde om det forrige valget mellom Clinton og Trump. De viste mye om Amerika, men de hadde alle på seg «ordets makt» briller. De viser omtrent de samme bildene som vi ser på amerikanske filmer, når de handler om Presidenten, Lederen av den frie verden, Patrioten pr. eksellense og miljøet rundt ham.

Man kan bare ane at det foregår mye skittent spill i kulissene, men det berører aldri Presidenten. Kongressen og Det hvite hus, hadde aldri på dagsorden Folkets behov, levekår. Det ligger ikke inne i «Den amerikanske drømmen». Der er folk verdt de penger de tjener, verken mer eller mindre. På slutten av sitt embete, lanserte den a priori nobelpris vinneren Obama, det utrolige «Obamacare» prosjektet.

Noe som virkelig gagnet Folket. I respekt av den amerikanske mentaliteten: Gi de trengende smuler fra de rikes bord! Den som tenkte på å gi tilbake til de trengende verdigheten av å TJENE deres egne penger, ved å skaffe dem ARBEID, ble Trump. Kan DET være hovedårsak til at mange amerikanere, som del av vanlig Folk, savner ham? Han, av alle de menneskene som Amerika- ekspertene kunne tenke seg. Den mest kontroversielle (for å si det pent) personen som stilte til valg for å bli USAs president!