Gå til sidens hovedinnhold

Mye mer enn bare fotball

Artikkelen er over 1 år gammel

AN på lederplass

Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Bodø/Glimt trengte 25 sesonger på det øverste nivået før det første seriegullet kunne hentes nordover. Hele landet applauderer Bodøs fotballhelter, og det er vel knapt et superlativ som ikke er tatt i bruk for å beskrive prestasjonene.

Akkurat som i 1975, da Glimt ble den første cupmester fra Nord–Norge, er det en hel landsdel som trykker bodølaget til sitt bryst og som uttrykker stolthet over hva de helgule har maktet i 2020. Bodø/Glimt skriver fotballhistorie igjen, og det på best tenkelige måte.

Men dette seriegullet er så mye mer enn bare en vanvittig sterk idrettsprestasjon. Måten Bodø/Glimt framstår på under dagens ledelse har skapt en begeistring som forsterker en allerede optimistisk og positiv stemning i og rundt byen Bodø.

Vi har alle sett hvordan Glimt–spillerne har dratt dette lasset sammen, hvordan spillerne har fått blomstre og hvor flott treneren har skapt en enhet av mange svært ulike typer. Samholdet spillerne imellom er veldig inspirerende og overførbart til de fleste arenaer.

Samtidig har vi sett hvordan Bodø/Glimt som klubb har gått foran og tatt et miljøansvar som inntil nå har vært ukjent i fotball–Norge. Bodø/Glimt setter seg selv inn i en større sammenheng og det skaper entusiasme langt utenfor det man tradisjonelt har oppfattet som fotballsfæren.

Å være hjembyen til Norges suverent beste fotballag gjør noe med alle oss som bor her. Det skapes bolyst og enda mer optimisme. Sterke idrettsprestasjoner forener oss og styrker samholdet vårt. Når prestasjonen dessuten skjer i den soleklart mest populære idretten i landet, blir effekten bare enda større.

Reiselivet bruker merkevaren Bodø/Glimt aktivt og Bodø har i løpet av dette helt spesielle året blitt en by stadig flere er blitt interessert i å få vite mer om. Medieoppmerksomheten utenfor Norges grenser har også vært imponerende.

Fotballjubelen og optimismen brukes også bevisst av flere firmaer i arbeidet med å rekruttere nye medarbeidere og få folk til Bodø og Salten.

Den sportslige suksessen fører selvsagt med seg gull og penger til klubben, som vi er helt sikker på at Bodø/Glimt kommer til å forvalte på best mulige måte. Så har vi alle et ansvar for å forvalte alle de andre effektene av seriegullet, og det er ikke få.

Kommentarer til denne saken