Musikk før start, musikk underveis, musikk etter avsluttet fellestur

André Wallan Larsen, direktør for Nordland Musikkfestuke, er klar for tur på låven.

André Wallan Larsen, direktør for Nordland Musikkfestuke, er klar for tur på låven. Foto:

Av

Nordland Musikfestuke inviterer til frisk musikalsk søndagstur.

DEL

Ekspedisjon Eike kalles det nye tiltaket fra Nordland Musikkfestuke, og det foregår søndag fra klokka 14.00 - i helt riktig tid for en god, givende søndagstur.

Denne blir ekstra givende, i godt selskap med fiolinist og festivalprofil Bjarte Eike og mange av hans musikervenner, melder musikkfestuka i ei pressemelding.

– Tre konserter til prisen av en! sier direktør for Nordland Musikkfestuke, André Wallann Larsen.

På denne turen kan alle som vil bli med festivalprofil Bjarte Eike på en vandring gjennom så vel lokal- som musikkhistoriske høydepunkt. Her blir ikke bare musikk men en del lokalhistorisk guiding også.

Låven

Før avgang fra Jektefartsmuseet skal Bjarte Eike holde en solokonsert innendørs i det nye museet.

Så går den første, korte delen til Bodin kirke der det blir kirkekonsert sammen med Barokksolistene og Nordlands eneste profesjonelle kor, VocalArt.  Når dette er over blir det en litt lengre gå-tur opp til Vågønes gård, og på veien mellom kirken og Vågønes passeres den helt nye delen av elveparkstien som problemfritt krysser både gamle og nye riksvei 80.

På Vågønes blir det en ny musikalsk fest-stund, og det skal skje oppe på låven. En skikkelig fest på låven. Der medvirker foruten Bjarte Eike igjen, selvfølgelig, også på nytt Barokksolistene, forrige års festivalprofil Ragnhild Furubotten, og den svenske komponist og gitarist Roger Tallroth.

Gjennom hele ruta byr Nordland Musikkfestuke på opplevelser og overraskelser, noe som gjør at Musikkfestuka mener Ekspedisjon Eike blir en av festivalens mest spennende opplevelser i år.

- Ingen jogging!

I løpet av vandringen blir det altså også historiske innblikk fra en kyndig guide.

– Brytningen mellom kultur og natur har alltid vært viktig for Musikkfestuka. Det at vi også kan koble lokalhistorie opp mot folkehelse gjør dette til et perfekt konsept for oss, sier André Wallan Larsen, direktør for Nordland Musikkfestuke.

Wallan Larsen er ikke bare musikkentusiast, men også en ihuga mosjonsløper. Han har både prøvegått og prøveløpt løypa, som er hele den nyoppussede stien langs Elveparken fra Bodøsjøen og Jektefartsmuseet og opp til Vågønes.

Turen er omlag tre kilometer lang, og går i rolig tempo.

– Vi skal verken jogge eller løpe løypa, alle skal få gå lett og hyggelig. Det blir overraskelser og underholdningsinnslag underveis.

Artikkeltags