Ida og Grete-Johanne vant Drømmestipendet

Grete-Johanne Knudsen har sunget og spilt piano siden hun var seks år. Nå har hun vunnet Drømmestipendet 2016.

Grete-Johanne Knudsen har sunget og spilt piano siden hun var seks år. Nå har hun vunnet Drømmestipendet 2016. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

For 13. året på rad deler Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping ut Drømmestipendet for 2016. Én million kroner skal deles ut til 100 utøvere fra hele landet.

I Nordland er det seks utøvere som får 10.000 kroner hver til å videreføre drømen sin.

- Profesjonell danser

Fra Bodø er det Ida Mari Berg (19) som vant stipendet. Ida Mari er elev ved danselinja i Bodø og er nå inne i sitt siste år som elev. Siden 2002 har hun tatt dansetimer hos Pias ballettstudio, og gjennom årene har hun opptrådt på en rekke arrangementer.

Drømmen hennes er å bli profesjonell danser.

- Den store drømmen er å få opptre på en internasjonal scene, med de store internasjonale ballettstjernene som er på øverste nivå, og som jeg har sett opp til i mange år, skriver hun blant annet i sin søknad til Drømmestipendet.

Vil inspirere

Hun ønsker også å inspirere yngre elever til å oppfylle drømmene sine.

- Jeg ønsker og vise at selv om du kommer fra et mindre sted i landet, med et relativt lite dansemiljø, bør man fortsatt tørre å satse, og vise hva man er god for. Drømmestipendet ville da ha hjulpet veldig, slik at jeg kan ta det neste steget og til slutt få oppfylt drømmen min.

- Sunget hele livet

Også Grete-Johanne Knudsen (17) fra Meløy vant årets Drømmestipend. I sin søknad skriver hun blant annet:

- Hele livet har jeg sunget, og jeg har spilt piano fra jeg var 6 år. Jeg spilte klassisk piano i fire år før jeg begynte med besifringslære og rytmisk piano. Jeg elsket det fordi da kunne jeg akkompagnere meg selv når jeg sang. Dette har jeg fortsatt med. Jeg har hatt en rekke spillejobber både gjennom kulturskolen, Kongshaug Musikkgymnas og på egen hånd.

Vil satse på musikk

I dag går hun andre året ved Kongshaug Musikkgymnas utenfor Bergen, og drømmen er å bruke all tiden sin på musikk.

- Jeg har bestemt meg for å satse på musikk. Hvis jeg ikke lykkes som profesjonell musiker, eller artist, har jeg lyst til å studere for å bli musikkterapeut. Drømmen er å få reise rundt å holde konserter, spille inn musikk, og dele min glede for musikk med resten av verden. Jeg har noe jeg vil få frem, og gjennom musikk har jeg det ultimate verktøy for å oppnå det. Drømmestipendet skal jeg bruke på et stagepiano av god kvalitet, skriver hun.

- Verdifull motivasjon

Årets juryledere for Drømmestipendet, Eldbjørg og Ragnhild Hemsing, synes det er flott å få være med å dele ut et stipend som gir verdifull motivasjon.

– Drømmestipendet tildeles ungdom i en alder der mye forandrer seg, og behovet for å bli sett og få påfyll av inspirasjon kan være avgjørende for den videre satsingen. Drømmestipendet er en flott synliggjøring som gir barn og unge muligheter til å utforske og utvikle seg, sier Eldbjørg og Ragnhild Hemsing i en pressemelding.

Artikkeltags