I aller første episode av Avisa Nordlands nye satsing Studio Glimt-podden - som du kan høre nederst i saken - blir morgendagens kamp mot Roma et selvsagt tema.

ANs sportsjournalister Stian Høgland og Freddy Toresen fikk oppleve trenerlegenden, med fartstid fra blant annet Inter, Real Madrid og Manchester United, på nært hold i den italienske hovedstaden. Der imponerte Roma-bossen våre utsendte.

Skrudde på sjarmen

- Det var mange som lot seg sjarmere av Jose Mourinho da han var på besøk i Bodø, men han var slett ikke så verst i Roma. Vi dro jo nedover, et fyldig norsk pressekorps, og trener Kjetil Knutsen for Bodø/Glimt var tilgjengelig for norsk presse dagen før kamp, og etter kampslutt. José Mourinho var tilgjengelig for norsk media dagen før kamp, etter kampslutt - men han stilte opp på en egen liten pressekonferanse. Så han stilte opp tre ganger, og Kjetil Knutsen stilte opp to, oppsummerer Freddy Toresen.

Også nord for polarsirkelen skrudde Mourinho på sjarmen, til tross for at kampen endte med ydmykelse.

- Etter kampen på Aspmyra var han fantastisk. Han går ikke i bussen, som veldig mange ville gjort. Han gikk ut og tok bilder med ungene, han signerte autografer, han sto å pratet med folk ved kunstgresset, sier Stian Høgland, som legger til:

- Jeg synes han imponerte da han var i Bodø, så var han vel ikke like sjarmerende på pressekonferansen i Roma, etter kampen. Men at det sved, det gjorde det.

God på TikTok

Høgland, som følger både portugisisk fotball og Mournihos gamle arbeidsgiver Manchester United tett, er nokså sikker på at han er mer enn klar til å ta hevn.

- Den stakk nok dypere enn han sikkert vil innrømme. Mourinho har, frem til de siste syv-åtte årene i karrieren sin, vært en vinner. Han har jo vunnet overalt hvor han har vært. Og han har aldri sluppet inn seks mål. Det er klart at det var et slag i trynet, å slippe inn seks mål.

Freddy Toresen tror Roma blir en tøffere nøtt å knekke enn sist. Han er sikker på at Mourinho vil mure igjen bakover og at

- Jeg tror de kommer til å være vel så god på TikTok og sosiale medier som forrige gang, så tror jeg de blir hakket verre å møte på banen, konkluderer han.

Her kan du høre hele episoden - hvor du også får servert en dissekering av oppgjøret mot Rosenborg, en gjennomgang av tilstanden i Glimt-stallen og et helt spesielt dilemma for Glimt-stjernen og den Roma-linkede Ola Solbakken: