262 søknader vurdert som støtende - disse slapp igjennom i Salten

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) holdt pressetreff om personlige bilskilt på Risløkka trafikkstasjon i Oslo i juni.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) holdt pressetreff om personlige bilskilt på Risløkka trafikkstasjon i Oslo i juni. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I sommer ble det tillatt å søke om å få personlig bilskilt. For 9.000 kroner sikrer du deg retten til å bruke bokstav- og tallkombinasjonen du selv ønsker i ti år.

Siden har det kommet inn 18.440 søknader om akkurat dette. Per slutten av november var 4.188 personlige bilskilt innvilget og betalt av kunden. 10.140 søknader er enten trukket av søkeren selv, ikke betalt innen fristen, eller ikke godkjent fordi de ikke fyller karvene som stilles, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

262 søknader er avslått fordi de er vurdert som støtende.

Ifølge NAFs medlemsblad Motor opererte Vegvestet med en liste på 140 fy-ord da ordningen ble innført. Denne er siden utvidet til 740 ord.

– Ifølge forskriften for personlige bilskilt skal tegnkombinasjonen ikke være støtende, eller til ulempe for noen. Derfor har vi nå blant annet tatt med bilmerker, en del ord og begreper skrevet baklengs, og forskjellige kombinasjoner av tall og bokstaver, sier saksbehandler Jan Tore Remøy i Vegdirektoratet til Motor.

Det blant annet ikke lov å bruke banneord, millitære titler, bilmerkenavn, religiøse begreper, navn på kjønnsorganer eller ord og begreper fra nazitiden.

11.692 søknader kom de første to ukene selvbetjeningsløsningen var tilgjengelig på vegvesenets nettsider. I oktober kom det kun 743 søknader og i november kun 642 søknader.

I Salten er disse skiltene godkjent:

BODØ (22)

ANTON

BODØ

BRAFOTO

GULLHAV

MODELS

MONIQUE

NORDVIK

WILSON

AFI

2RALLAN

SALTSEI

JURGEN

VEBJØRN

LØVOLD

MV8TANG

TENNIS

ELSPEED

HELALA

94X

VIGGA

TGRGUTT

OPALAS

FAUSKE (5)

CE

VALSJØ

ENGAN

AMGS

TNYMO

MELØY (3)

BANDITT

MELØY

RONNYK

RØDØY (2)

MALIN

2JZ

SALTDAL (2)

ARONSEN

NÆSTBY

STEIGEN (1)

KURTKAS

RØST (2)

ANSGAR

ELLENI

GILDESKÅL (1)

JØRNQ

Artikkeltags