Kommer til Norge – så mye koster verdens dyreste SUV

Av
DEL

Noen kaller den et pengeskap på hjul, andre beskriver den som jålete og vulgær. Det er Rolls-Royce sin første SUV det snakkes om.

Den heter Cullinan og er oppkalt etter den største diamanten som noen gang er funnet.

Den brautende SUV-en kommer til Norge i løpet av 2019. Det bekrefter Olav Medhus i bilforhandleren Autoxo, som har solgt ett eksemplar så langt.

Verdens dyreste

La det ikke være noen tvil om at Cullinan vil sette en ny standard i SUV-segmentet hva gjelder komfort og luksus. Her er det virkelig ikke spart på noe. I kjent Rolls-stil, skal bilen nærmest flyte bortover veien.

Derfor er bilen utstyrt med det såkalte Magic Carpet ride-understellet vi kjenner fra Phantom. Den har også et spesialutviklet firehjulsdrift-system, som gjør at den skal kunne krabbe fram i ulendt terreng.

Det er neppe noen overraskelse at en nykommer fra Rolls-Royce blir kostbar. Inntil nylig har ikke norske priser på verdens dyreste SUV vært kjent.

Nå kan Broom imidlertid avsløre at prislappen blir noe over ventet:

5,5 millioner kroner er hva du må bla opp for vidunderet.

Nesten 2,7 tonn (!) veier Cullinan, så noen sportslig opplevelse blir det ikke.

Får en okse til å rødme

For den summen får du naturligvis en haug med krefter til rådighet, ikke bare overdådig luksus.

Under panseret har engelskmennene plassert en V12-er på 6,75 liter! Den er så sterk at selv en voksen okse vil rødme av ydmykelse.

Nærmere bestemt snakker vi om 571 hk og 850 Nm. Likevel får den ikke lov til å kjøre fortere enn 250 km/t. Da slår sperren inn.

Britisk og konservativt, akkurat som Rolls-Royce skal være.

Inn til Norge – så ut igjen

Det er altså Autoxo på Høvik utenfor Oslo som har solgt det første eksemplaret i Norge. Bilen kommer neste år, men vil trolig ikke være lenge i landet.

– Dette er virkelig en top of the line-bil. Vi har nå solgt én, men den kommer nok til å forsvinne ut av landet igjen, forteller Olav Medhus.

– Det er rett og slett ikke alle som vil være synlig i en slik bil her til lands. Dette er i tillegg en bil man gjerne har en privatsjåfør på, noe som heller ikke er spesielt vanlig her, legger han til.

Artikkeltags