Det er litt rart å sitte sånn å fundere litt på en høstkveld, i det vinteren banker på og vil inn. Mann passert midten av livet, hvor lenge jeg skal trø i livet, vet jeg ikke, heldigvis. Jeg håper det kan bli lenge. Hva har jeg lært, hva er min livserfaring når jeg skal ta en fot i bakken og oppsummere ettertenksomt.

Jo, elsk det livet du har, og fyll på i minneboka med ting og mennesker som gir deg noe. Velg vekk alt annet, alt annet som fjerner minneark, og bare tar og tar. Vær ærlig mot deg selv, og innse at livsdrivstoff kommer fra gode mennesker, og gode møter.

Er det ikke sprøtt at mange av oss, lever for å få gjøre det vi egentlig ønsker å gjøre mens vi gjør helt andre ting. Vi drømmer om å bo, leve og dyrke det som virkelig er livet. Ikke krav fra andre, men ditt egent ønske, din motivasjon.

For å lykkes er det en ting som viktig, motivasjon. Uten motivasjon er ingen ting mulig, og alle alarmklokker vil lyse rødt, i alle falle etter en stund. Er du motivert er alt mulig, punktum. Motivasjon kan få deg til å gjøre ting som egentlig ikke er mulig. Motivasjon er skikkelig livsdrivstoff uten noen form for forurensing.

For å finne ut hva vi blir motivert av, er det nyttig å ha tenkt igjennom hva som er viktig i livet generelt. Dette kan godt variere litt i ulike faser, men henger sannsynligvis sammen med våre personlige verdier.

Hvordan er motivasjonen for oss som jobber for å øke, levere mer, mer, mer og i mange tilfeller tenke kortsiktig. Sannhet, mange sier at de tenker langsiktig, men alt måles kortsiktig. Hvordan blir motivasjonen da, det er noe mange av oss med tanke i dagens samfunn alt skal være raskere, bedre, mer lønnsomt og hvor all verdens lure tester, og undersøkelser skal gi oss de rette svarene.

Det kan være en lang rekke grunner til at du ikke lenger finner arbeidet ditt meningsfylt, at du bare kommer på jobben av ren plikt, eller at sykefraværet ditt skyter i været. Har du nok utfordringer i arbeidshverdagen, eller er oppgavene dine for enkle og rutinepregete? Trenger du mer utdanning eller utfordringer for å få mer spennende oppgaver? Lar lederen din deg løse oppgavene på din måte, eller blir du kontrollert og detaljstyrt i altfor stor grad?

Eller er du lei av resultatene aldri er, eller blir gode nok. Har du eiere, en leder som bare vil ha mer og mer, og der økonomiske tall er selve paradiset, selv om du aldri når det. Som oftest pyntes den økonomiske lykke veien med mange fine ord, trivsel, motivasjon, innflytelse, vi bry oss om deg, du er viktig o.lign.. Det kommer den dagen da du skjønner at det du lever aldri er godt nok, i alle fall ikke lengere enn til neste nye mål.

I mange arbeidsmiljøer på mange arbeidsplasser går mye erfaring og smart tilnærming tapt fordi ansatte ikke får mulighet til å diskutere erfaringer, jobbopplevelser og løsninger. Fordi morgendagen er jakten på nye mål, gjerne i et høyt tempo.

Å holde vår motivasjon oppe når vi beveger oss mot våre drømmer, er en uendelig jobb, og kanskje det største motivasjonen som finnes. Selv om man av og til kan bli lit motløs når tiden går, og du begynner å følge på at dagene ikke kommer i reprise. Motivasjon mot livets drømmer, er lørdagsgodt og herlig champagne på en og samme tid. Med andre ord, lykke på jord!

Tilstedeværelse i øyeblikket er nøkkelen til indre fred og frihet.

Jeg har ikke endret meg sa en gammel bekjent, tja.. sikker, har ikke livet endret deg? “Jeg har ikke endret meg, men jeg har sagt hva jeg mener», korrigerte han. Det kom en tid i livet mitt hvor jeg måtte la folk få vite det de fortjente å høre.” Hvis du noen gang i løpet av livet ditt føler det samme behovet, bør du ikke føle deg skyldig: Prioritering er grunnleggende for at du skal finne balanse til å være deg selv, og være lykkelig! Bra sagt.

Jeg tror vi trenger drømmer, jeg tror drømmer er viktige for motivasjonen. De er våre drømmer, drømmer som vi trenger. Hadde vi ikke hatt dem ville ikke denne verden vært lett å leve i. Drømmer er til å leves ut, ikke ses på. Det gir utrolig mening, herlig motivasjon gjennom drømmer, JA!