Martin og Henning mener anlegget i Bodø er i verdenstoppen: - Dette er helt supert!

Norgescup ledklatring Bodø 2. november 2019

DEL

I sommer sto den nye klatrehallen på Mørkved klar. Bygningen hadde en prislapp på 75 millioner kroner og ble finansiert med momskompensasjon, spillemidler, lån, Mørkvedhallens egenkapital og ikke minst en solid mengde dugnad.

Siden har hallen blitt flittig brukt av ivrige klatrere, men i helgen kommer den virkelig godt til nytte når det skal arrangeres norgescup i tauklatring, eller såkalt ledklatring.

ANtv sender finalene fra Norgescupen direkte. Fra klokken 18.00 lørdag er vi på plass når landets beste klatrere gjør opp om seieren. Sendingen er forbeholdt våre abonnenter. Ikke abonnent? Få full digital tilgang for bare fem kroner ved å trykke her!

Sendingen kan du se ved å klikke her!

Se komplett deltagerliste og resultater her!

Eksperter: Denne uken skrur Martin Mobråten og Henning Wang rutene til helgens norgescup i ledklatring i Mørkvedhallen. Duoen har konkurrert på internasjonalt nivå og hyller hallen på Mørkved.

Eksperter: Denne uken skrur Martin Mobråten og Henning Wang rutene til helgens norgescup i ledklatring i Mørkvedhallen. Duoen har konkurrert på internasjonalt nivå og hyller hallen på Mørkved. Foto:


Hyller anlegget

Hele denne uken har Henning Wang og Martin Mobråten skrudd løyper til helgens arrangement. Og dette er ingen hvem som helst. De to klatreentusiastene har klatret over store dele av verden og dermed sett mye av hva kloden har å by på av anlegg. De er samstemte i at anlegget i Bodø er helt spesielt.

- Dette er helt klart det beste anlegget i Norge, både på buldring og tauklatring, sier de.

– Er det mulig å sammenligne med andre i verden?

– Du har anlegg som er større enn dette, men ikke veldig mange som er bedre.

– Hva er det som gjør anlegget i Bodø så bra?

– Du har mange forskjellige vinkler også er det stort og åpent. Det er mye lys og ikke trangt i det hele tatt, sier Mobråten.

– Ja, også er det bra ventilert, skyter Wang inn.

De forteller at veldig mange av landets anlegg er lagt inn i bygg som opprinnelig var tiltenkt noe helt annet enn klatring. At Bodø nå har fått bygget et anlegg som er dedikert til formålet, er en stor fordel, mener de.

– Klatremiljøet i Bodø er veldig heldige. Jeg bor i Trondheim som er en større by, men hvor du ikke har anlegg som dette. Dette er helt supert.

Så bra er anlegget at de mener det fort kan arrangeres verdenscup i byen dersom noen tar initiativ til det.

– Nå skal det være europacup i Trondheim i tillegg til at det har vært verdenscup i Stavanger. Så vi har vært gjennom den prosessen med å arrangere internasjonale konkurranser før, så da blir det lettere, mener de.

De presiserer at de ikke kjenner til hvilke byggtekniske krav som stilles for at det skal arrangeres verdenscup, men understreker at selve veggen hadde egnet seg svært godt.

Arrangører: Linn-Kristin Bremnes og Torgny Nesdal Hansen ser fram mot å arrangere norgescup i helgen.

Arrangører: Linn-Kristin Bremnes og Torgny Nesdal Hansen ser fram mot å arrangere norgescup i helgen. Foto:

Flere lokale utøvere

Men for å arrangere konkurranser trengs det lokale drivkrefter til. En av dem som har tatt opp hansken denne helgen er Linn-Kristin Bremnes. Hun gleder seg stort til å ta imot Norges beste klatrere.

Hun forteller at det konkurreres i seks klasser: Dame, herre, yngre junior kvinner, yngre junior menn, eldre junior kvinner og eldre junior menn.

– De får poengscore etter hvor langt opp de kommer seg i veggen. I finalene skal alle klatre en rute som er lik for alle innenfor samme klasse. Kommer du til topps er det 100 poeng.

Totalt går det videre seks fra hver klasse som skal klatre finale.

Tirsdag er det påmeldt 80 deltakere hvorav seks er fra Bodø. Blant dem er Regine Storå som senest forrige helg ble Nordisk mester. De øvrige lokale utøverne er Isak Vassbotn Hansen, Elias Karlsen, Helge Megård, Andreas John Olaussen og Jon Christer Raugland.

Artikkeltags