Gå til sidens hovedinnhold

Møllers tull med tall

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Nei Håkon Møller, i mitt innlegg 21.9 kritiserte jeg ikke den ferske politiske samarbeidsavtalen i Bodø eller lanserte egne tall for matjord som går tapt på Rønvikjordene. Jeg siterte kun Møller sine tall: Da det var brudd i forhandlingene 16. september stod striden ifølge han om 200 - 250 dekar satt av til byutvikling; da avtalen var i boks 18. september var dette arealet med hans ord krympa til 115 dekar.

Da ulike tall svirra i mediene i fjor etter at Ap & co braut samarbeidsavtalen med MDG og Rødt om å tilbakeføre alt til landbruk og natur, fikk jeg forresten opplyst på byplankontoret at det riktige var at 214 dekar da blei avsatt til byutvikling. Uansett skal MDG ha honnør for å ha berga 75 dekar matjord. Før dette var det for Sp og SV kav umulig å få fylkeskommunen med på å spare selv dette begrensa arealet enda disse partia også er med i det politiske flertallet i fylkestinget som eier jordene.

Men Møllers argumentasjon (AN 24.9) for å definere ut deler av Rønvikjordene bekymrer meg: dét området er ”inneklemt”, dét området er ”ødelagt”..Det minner sterkt om påskuddene vi har opplevd gjennom år for å legge jordene under asfalt bit for bit.

Når det gjelder samarbeidsavtalen, er jeg mest overraska over at bystyrevedtaket om å tillate 50 hytter i beitelandet for sau og rein på Kvalnes står fast enda SP og SV i ord er enig med MDG og Rødt - og Ap stemte mot dette både før og etter at den forrige samarbeidavtalen blei inngått i 2015. Og kommunal finansiering av Buchardt-vegen til Rønvik-fjellet ser knapt ut til å ha vært tema.

Fra et miljøsynspunkt var det kanskje ikke så klokt å kaste Rødt ut av samarbeidet, noe også Møller og MDG var med på.

Kommentarer til denne saken