- United betaler gigantsum til Molde

Manchester United betaler Molde store penger for Ole Gunnar Solksjærs tjenester.

Manchester United betaler Molde store penger for Ole Gunnar Solksjærs tjenester. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Storavis hevder klubbene er enige om prisen på Ole Gunnar Solskjær.

DEL

Manchester United og Molde skal være enige om en kompensasjon på seks millioner pund, tilsvarende 69 millioner kroner, for Ole Gunnar Solskjærs tjenester. Det skriver The Mirror, søndag.

Storavisen hevder å vite at den engelske storklubben nå skal ha bestemt seg for å kjøpe Solskjær fri fra Molde, for å gjøre han til permanent manager i klubben.

Ifølge avisa vil ikke nordmannen bli presentert som ny manager før etter sesongen.

Frivillig «gave»

Det har tidligere vært skrevet om en avtale mellom klubbene dersom det skulle bli aktuelt å ansette Solskjær permanent i Manchester United. Skal man tro Mirror, stemmer ikke dette helt. Fra begynnelsen av skal det ikke ha figurert noen slik avtale. Den skal likevel nylig ha kommet i havn.

Den siste tiden har det florert rykter runde Solskjærs kontrakt med Molde. Ifølge hovedpersonen selv, har han ikke kontrakt med klubben. Molde, på sin side, har uttalt at Solskjær har kontrakt med klubben ut 2021.

Ifølge regelverket er det ikke lov å være under kontrakt med to klubber samtidig. Dermed må i prinsippet 46-åringen være fritatt fra kontrakten i Molde for å kunne ha den midlertidige jobben i Manchester United. Av den grunn hevder The Mirror å vite at lovlig sett trenger ikke Manchester United betale noe som helst for Solskjærs kommende tjenester.

Det skal likevel være inngått en avtale fordi klubben «føler de skylder» Molde en stor takk for å ha latt manageren gå når Manchester United trengte det som mest.

Halve Mourinhos lønn

Mirror er også avisa som tidligere i uken kunne melde om Solskjærs lønn. Ifølge avisa vil nordmannen tjene 7,5 millioner pund i året – omtrent 86 millioner kroner.

Dette er halvparten av hva José Mourinho tjente som manager i klubben.

Den kommende ansettelsen av Solskjær som permanent manager virker til å være noe både supportere, spillere og andre i klubben er fornøyde med.

Venstreback Luke Shaw uttalte nylig at det var liten tvil om at nordmannen kom til å få jobben.

– Vi elsker Ole alle sammen, og vi elsker jobben han har gjort her. Jeg tror ikke jeg trenger å si mye etter disse resultatene, det virker sannsynlig at han får jobben, sa Shaw.

Artikkeltags