Gå til sidens hovedinnhold

Mister de kunnskap og forstand etter som lønnen stiger?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Likestillinga gikk ut på at husmora skulle bort, og alle kvinner skulle ut i betalt arbeid. Nå er det staten som har ansvaret, men det ser ut til at de har problem med å forstå oppgavene.

Så leser jeg i avisa om folkemøte i Misvær, hvor Bodø kommune har planlagt å legge ned bygdas største arbeidsplass Furumoen sykehjem. Dette vil også gi ringvirkninger blant annet for Bopro-vaskeriet på Skjerstad.

Sykehjem og pass av eldre er viktige funksjoner som vi trenger for at et samfunn skal fungere. Moderne politiker har vel ikke evner til å forstå dette? De bruker sin energi foran en skjerm og drømmer om «roboter».

I samme avis leser jeg om at Saltens siste kommunedirektør får millionlønn.

Kan penger gjøre at politikere mister både vett og forstand? At mennesker med ansvarsjobb skal ha en respektabel lønn er jeg den første til å støtte. Men det er langt mellom 200 tusen til 1 mill. i året. Er det så at de mister kunnskap og forstand etter som lønnen stiger? Alle har vel hørt om stortingsrepresentanten som ikke vet hvor hun bor?

Det er blitt så populær å si at eldre skal bo i sine hus så lenge de vil. Men når de ikke klarer seg alene, hvor skal de gjøre av dem da? De som jobber som sykepleiere eller hjelpere for eldre blir jo rett og slett ikke verdsatt. Så klager politiker på at de ikke får søkere. Hvorfor? De må selvsagt få en brukbar lønn, og ikke minst må de få den tid som trengs for å gjøre jobben.

Om et barn blir forlatt alene ropes det høyt, om et eldre forkommet menneske blir sittende alene i sitt hus, er det ingen som reagerer, eller hva?

Det som er felles for politikere og utviklere er vel at de er fanget av utviklinga? Ingen tør å ha egne meninger? De følger bare mengden.

Det er da ganske forunderlig at vi i en tid hvor det sendes mennesker til månen ikke klarer å bygge og drive gamlehjem hvor eldre kan bo og trives. De litt voksne husker vel Røvika, et sted hvor eldre trivdes.

Bodil Solbakk

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.