(Nettavisen): – Vi mistenker at berøringsskjermer spiller en rolle ved ulykker. Flere utforkjøringer og front-mot-front-kollisjoner lar seg vanskelig forklare med fart, rus, feil på bilen, eller at noen sovner. Da kan det handle om mangel på oppmerksomhet. Når du kjører bil må du ha fokus på trafikken og ikke på skjermen i bilen, sier Bård Morten Johansen, fagsjef i Trygg Trafikk.

I en undersøkelse gjennomført på vegne av Trygg Trafikk og Fremtind svarer 1 av 3 mener berøringsskjermer gjør dem mer uoppmerksomme i trafikken. Samtidig melder 3 av 4 at de bruker berøringsskjermen aktivt under kjøring.

Hovedfunn fra undersøkelsen

  • 73% bruker skjermen 1-5 ganger i løpet av en kjøretur

  • De fleste bruker skjermen oftest til å sette på/bytte radiokanal

  • 36 % mener skjermen gjør dem mer uoppmerksomme i trafikken

Kilde: Trygg Trafikk

Nesten halvparten av uhellene skyldes uoppmerksomhet

Ifølge Transportøkonomisk institutt, skyldes over 40 prosent av alle trafikkuhell uoppmerksomhet. Trygg Trafikk har lenge vært bekymret for at berøringsskjermene tar for mye oppmerksomhet.

Atferdsviter og trafikkforsker Dagfinn Moe ved SINTEF leder nå en større oppmerksomhetsstudie i samarbeid med Trygg Trafikk og Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

– Vi håper å kunne få noen svar på hvor mye oppmerksomhet skjermer i bil stjeler fra bilkjøringen, dette gjør vi gjennom å registrere øyebevegelsene til testpersoner som kjører bil og samtidig navigerer på skjermen, sier han.

Trafikkforskeren forteller om en metode for å forstå bilistene.

– For å finne ut av hvor vi fester blikket under kjøring og hvor lenge av gangen, brukes eye tracking, eller blikksporing. Dette er en effektiv metode for å måle og forstå forbrukerens oppmerksomhet og reaksjoner, sier Dagfinn Moe.

Les også: Statens vegvesen: 118 personer omkom i trafikken i 2022

Store erstatningskostnader

I 2022 registrerte Fremtind i overkant av 73.000 skadesaker. Samlet erstatningskostnader for disse skadene var på over 2,2 milliarder kroner. Skadeforebygger i Fremtind, Therese Hofstad-Nielsen, sier i pressemeldingen at mange av skadene kan unngås.

– Dette er skader som enkelt kan unngås med oppmerksomhet bak rattet. Vi frykter at både mobil og skjermer i biler tar for mye oppmerksomhet fra selve bilkjøringen. Du skal ikke se lenge på mobilen eller en skjerm i bilen før du skjener ut av eget kjørefelt eller mister reaksjonstiden du trenger for å håndtere en hendelse.

Videre sier hun bilistene må fokusere på det man skal.

– Trafikkbildet endrer seg raskt, og derfor er det viktig å ha fokus på det vi holder på med, nettopp det å kjøre bil, sier skadeforebyggeren.

Les også: Mann i 20-årene uten førerkort stakk av etter trafikkulykke

Ulik praksis hos bilprodusenter

I dag er forskjellene store mellom de ulike bilene når det gjelder antall skjermer, skjermplassering og hvilke funksjoner som er lagt over på berøringsskjerm.

Samtidig er det ingen krav til opplæring i forbindelse med overgangen til ny teknologi i bil.

– Berøringsskjermer i bil har kommet for å bli. Da må de kunne betjenes slik at forbrukeren ikke utgjør en fare i trafikken. I dag legges stadig flere funksjoner inn på disse skjermene, men så langt finnes det ingen standard for verken menyoppsett eller hva slags funksjoner som kan og ikke kan være på skjerm, sier Johansen.

Mange trafikanter vier mer oppmerksomhet til berøringsskjermene enn de burde, og tar oppmerksomheten deres bort fra trafikken.

Ideelt sett burde det ikke være nødvendig å bruke disse skjermene under kjøring. Vi vet altfor lite om hvor mye oppmerksomhet bruk av skjermer i bil stjeler fra veien, men en ting er sikkert, vi bør alltid ha oppmerksomheten på trafikken når vi kjører bil, sier fagsjefen.