Gå til sidens hovedinnhold

Mission Impossible 13

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

EØS-motstanderne surfer på eventyrlig oppslutning i eksportfylket Nordland. Venstres folk stirrer mot sperregrensa fra feil side av streken. Det er kort tid igjen til det trettende stortingsvalget siden Nordland Venstre sist fikk en representant inn på Stortinget. Klarer vi Mission Impossible nå?

Venstre tok nesten (!) et mandat i Nordland i 2017. Vi ser oss ikke forbalt, men står på for å virkelig klare det denne gangen. Hver eneste stemme, uansett hvor i landet den stemmen kommer fra, er viktig for at Venstre nasjonalt skal holde seg over sperregrensa og få ei god stortingsgruppe. En viktig jobb for oss i Nordland er å bidra til dette. Men vi drømmer jo om å få en grønn sosialliberaler inn på Nordlandsbenken på Stortinget.

Nordlandsbenken er i dag fylt opp av folk som mener det er framtid i oljeindustrien eller som vil melde Norge ut av EØS-avtalen og droppe tiltak som fremmer kvalitet i skolen. Venstre er et klart alternativ til dette. Det er i politikken som i kjærligheten. Drømmepartneren som gir deg full match på alle punkt finnes ikke. Med Venstre får du et kinderegg av politikk som tar klimakrisa på alvor, som går for mer europeisk samarbeid og som satser på kvalitet i skolen.

Venstre-folk har kraumers innsatsvilje, meningers mot og grønn og sosialliberal politikk for alle samfunnsområder. Men vi må ha flere velgere! Større parti ler seg nok skakke av våre tall, men tallenes tale er klar: Nordland Venstre trenger 1300 flere velgere enn ved 2017-valget for å få Ida på Tinget! Vi håper på økt oppslutning hele veien fra Bindal sør i fylket til Andøy i nord. Og vi har trua!

Venstre går til valg på tolv løfter: Det skal alltid lønne seg å velge miljøvennlig. Nei til ny oljeleting. Vi må ta vare på naturen. Ja til barnehagegaranti etter endt foreldrepermisjon. Elever skal ha rett på kvalifiserte lærere. Flere skal fullføre videregående opplæring. Redusert skatt på verdiskaping. Det skal bli enklere å skape nye arbeidsplasser. Gi folk mer frihet og fleksibilitet i hverdagen. Vi må gjennomføre rusreformen. Vi må ha mer europeisk samarbeid, ikke mindre. Vi skal gjenoppbygge kulturen, idretten og frivilligheta.

Kanskje tenker du nå "Vel og bra, fagre løfter. Gjennomslag er viktigere." Da skal du vite at ingen får mer igjen for stemmen sin enn Venstres velgere. Vi har mange ganger vist oss som et ansvarlig styringsparti med kompetente folk i regjeringsapparatet. Gjennom regjeringas håndtering av pandemien har vi bekrefta dette. Sjekk ut venstre.no/gjennomslag om du vil lese om hva Venstre har fått til siden 2013. Det er ikke småtterier!

Stemte du Venstre i 2017? Vi trenger stemmen din i år også, og vi trenger at du framsnakker oss.

Kommentarer til denne saken