Gå til sidens hovedinnhold

Misbruk av blålys

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg kjørte Riksveien forbi lyskryss ved Herredshuset mot rundkjøringen til Sandhorngata den 21. februar litt over klokken 08 om morgenen da jeg så en ambulanse med blålys som kjører inn i Sandhorngata fra riksveien og inn på Gamle riksvei mot sykehuset. Så slår de av blålysene og jeg observerer begge ambulansearbeiderne sitter foran, så da er det tydeligvis ikke utrykning, men unødig bruk for å komme seg fort frem.

Og det er jo ikke første gang, jeg har observert ambulanse kom med blålys mot Saltvern, hvor ambulansearbeideren hadde en unge i forsetet og slo av blålysene og satt ungen av på Saltvern skole. Jeg ringte inn til de som hadde ansvaret for ambulansene og spurte om dette er normal praksis, fikk til svar at de var under utrykning. Dette stemmer ikke med tanke på hva jeg så men siden lederne ikke tar ansvar så kan vel ambulansearbeiderne gjøre så de vil, ikke så rart egentlig at bilister ikke har respekt for utrykningskjøretøy når de kommer med blålys når de holder på sånn som de gjør. Skammelig rett og slett, skjerp dere.

Kommentarer til denne saken