Mini Jakobsen (54) var en del av Rosenborgs 1997-lag som herjet og satte målrekord i Eliteserien.

Nå ser han gamleklubben Bodø/Glimt rasere rekorden.

– Først blir man bare glad. Jeg har jo bakgrunn fra Bodø, men jeg registrerer også at hele Norge blir glad. Det er ingen som bærer nag til Glimt. Folk er bare glade for fotballen de spiller og måten de framstår utenfor banen. Forbilledlig, sier Jahn Ivar «Mini» Jakobsen (54) til VG.

I 1997 «peaket» Rosenborg med 87 mål på 26 kamper, et snitt på 3,3 mål per kamp. Ingen har levert bedre siden omleggingen av seriesystemet i 1961-62, skriver VG.

Men på bare sju kamper har Glimt scoret 30 mål, og har dermed et snitt på 4,3 mål per kamp i år.

Mini synes det hele fortjener et lite forskningsprosjekt. For hvordan får Bodø/Glimt det til?

– Det er interessant. Hva er det som skjer? Løpskraft og høy gjenvinning, ja, men hvordan får de det til? En skikkelig analyse her hadde vært interessant. Er det noen bevegelser? Noe med oppspillene? Hvorfor får de det så sykt til og scorer 4,3 mål i snitt? Er de så jævlig gode, liksom? spør Mini, som flyttet til Bodø som 2-åring.

Mini «innrømmer» ovenfor VG at han tippet Bodø/Glimt på femteplass.

– De var gode i fjor, men begynte å miste det på slutten. Jeg tenkte at «dette varer ikke evig, det blir for tynt». Men selv om Glimt har mistet to-tre klassespillere, så har de bare fylt på med nye spillere som blir minst like gode, sier han.