Vil satse mer på lokalmat i Nordland

DEL

Økt interesse for lokalmat og autentiske matopplevelser er blitt en trend. Nå vil Miljøpartiet De Grønne at det offentlige skal gjøre mer for å støtte opp om produksjonen av lokalmat i Nordland. Det forteller de i en pressemelding.

I Salten har det oppstått en ny salgskanal for lokalmat. REKO-ringen er en distribusjonsmodell for lokalprodusert mat som lar produsent og forbruker handle seg i mellom uten fordyrende mellomledd. Ringen i Bodø er den 57. i landet og den andre i Nordland.

- REKO-ringene er landbrukets eget initiativ, men det er mange ting kommuner og fylkeskommunene kan gjøre for å støtte opp om dette. Det er en relativt ny salgsmetode, og nye metoder trenger offentlig støtte i større grad enn de etablerte, forteller Håkon Møller, partiets førstekandidat til fylkestinget.

Harald Moskvil er landbrukspolitisk talsperson i Miljøpartiet De Grønne. Han er opptatt av at initiativet legger opp til tettere kontakt med produsent og kunde.

- Når bonden og forbrukeren møtes ansikt til ansikt, er det med på å bygge tillit til norsk landbruk. Det fremmer interesse, engasjement og vilje til å tilegne seg ny kunnskap. Forbrukeren blir bedre i stand til å dømme produktet, noe som gjør det lettere å verdsette maten og arbeidet som ligger bak.

Artikkeltags