Gå til sidens hovedinnhold

Miljøkriminalitet eller tankeløshet?

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De fleste som liker å gå på tur,synes at opplevelsene de har av en slik aktivitet,gir glede og overskudd.
Hvis du i dag tar deg en tur langs Leira på Skjerstad fra Kalvgjerdet til Bråten, vil turen dessverre være en "nedtur".
Der kyr og ungfe før holdt den grønne strandlinja i fin stand, er det et sant villniss. Du skal være godt kledd for å ta deg fram gjennom villgress og rot. Når du nærmer deg området nedenfor hyttefeltet på Standa, blir du i virkelig dårlig humør.Her hvor folk og dyr hadde sin ferdevei, er det nå et sørgelig rot. Byggeavfall, kvist og søppel griner i mot en, og gjør det vanskelig å ta seg fram.
I vår gjorde elevene ved Skjerstad oppvekstsenter en kjempeinnsats for å rydde strendene i området. En skulle tro at hytteeierne følte seg forpliktet til å "feie for egen dør".
Når du har passert hyttene, og kommer bortover mot naustene ved Bråten, stiger humøret betraktelig. Eieren av eiendommen Bråten har gjort en formiddabel jobb med å rydde på sin eiendom.Han har ryddet, planert og sådd til et stort område på nedsiden av fylkesveien. En fryd for øyet!
Du vandrer videre på veien mot Skjæringa. Her er en oppsatt trimkasse målet for mange turgåere..Ser du ned på fjorden og mot Høirihamn, stiger irritasjonen. Her ligger et gammelt båtvrak fortøyd, samt at et vrak av en fritidsbåt ligger forlatt i fjæra.
Hvem har gitt tillatelse til å la disse vrakene være plassert der?
På draftet(sjøkartet) for området, er Høirihamn nødhavn/ ankerplass. Det er vel ikke ment for båtvrak!
Eierne av disse vrakene må sørge for å fjerne disse skjemmende vrakene. Det er på grensen til miljøkriminalitet at vrakene ligger der.
Både eierne og kommunal miljøvernmyndighet har et ansvar her.
Men så er det ikke bare her at båtvrak skjemmer strandlinja. Tar du turen til Graddholmen, møter du synet av en forlatt fritidsbåt på valen mellom land og holmen. Den har ligget der i flere uker uten at noen eier har tatt vare på den.
Det er ikke slik vi vil ha det langs strendene her på Skjerstad. Vi krever opprydding straks!

Kommentarer til denne saken