Gir økonomisk støtte til tre miljøprosjekter: - Må til om vi skal få til en ordentlig satsing på miljø i Nordland

DEL

Den fylkeskommunale tilskuddsordningen «Miljømillionen» har blitt tildelt for andre gang i år. Av totalt seks søkere, mottar halvparten av dem tilskudd på en halv million kroner til sammen. Det skriver Nordland fylkeskommune på sine nettsider.

- Dette er prosjekter som bidrar til både kunnskapsheving og holdningsendring, noe som må til om vi skal få til en ordentlig satsing på miljø i Nordland, sier fylkesråd Kirsti Saxi.

Bodø røde kors mottar det største beløpet på 250.000 kroner. Det skal dem bruke på prosjektet Omatt Gjenbruksverksted - et prosjekt hvor asylsøkere fra Tverlandet og elever ved elektrolinjene ved Bodø og Bodin videregående skole skal ta i mot hvitevarer, reparere dem, og deretter selge dem i bruktbutikken.

Prosjektet om opprettelse av en økologisk parsellhage på Nesna mottar også støtte - på 212.500 kroner. Dette er det lokalsamfunnet, Nesna skole og Handnessgården Økologiske gardsbruk som står bak.

Det siste prosjektet som har mottatt støtte, på 37.500 kroner, er «Øyrydding på tvers». Dette er et prosjekt i regi av Dønna kommune, hvor frivillige, foreninger og skoleklasser rydder søppel i hele kommunen.

Artikkeltags