Gå til sidens hovedinnhold

Merkeligheter i hverdagen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

- Elbiler er noe drit...billig og bra for pungen, men noe drit ! De må være skrudd sammen i fylla, for på svært mange av disse virker ofte ikke lysene...hverken blinklys, nær eller fjernlys !

- Bygg 14cm inn i strandsonen, hytta 3cm for høyt, så kommer det offentlige løpende med øksa hevet. Samtidig bifaller, hyller, subsidierer og oppmunter «han staten» til en total, irreversibel ødeleggende og voldtekt av store, flotte villmarksområder for vindkraftens skyld, der regninga faller på strømabbonentene, og feite selskap, som til tross for røde tall på bunnlinja, øser inn penger muliggjort av lure løsninger og kreativ lov- og bokføring.

- Slipper oljebransjen ut 1 liter hydraulikkolje, tar media frem feite typer, bransjen hudflettes og Bellona Hauge m/allierte går bananas i flashback fra det glade 80 tall. Samtidig er stillheten overdøvende fra media, når rikets små og store kystfarende fartøy lenser sine tanker, ufiltrert, rett i havet.

- Norske vann oversvømmes av småørret samtidig som Rema m/flere selger fjellørret fra Peru ! Global handel hylles samtidig som «hyllerne» hyler og skriker om CO2 utslipp. Kina bygger norsksubsidierte kullkraftverk i ei salig fart, samtidig utslipp her hjemme for enhver pris skal ned...utslipp som til sammenlikning er en fluefjert i et grisefjøs.

- AP m/venner skulle i 2012 etablere hovedflyplass flyplass på Ørlandet til slanke kr 5 mrd. Summen har nå sikkert passert 15 milliarder. Samtidig hevdes det hårdnakket fra politikere med militærfaglig granittkompetanse, at det hverken over- eller underhodet er snakk budskjettsprekk...og media er tause som østers. Stortingsgarasjen ble forøvrig bygget med etpar Mong over budskjett, og media gikk fullstendig, komplett av skaftet ...og selveste stortingspresidenten gikk til NAV...imponerende retorikk og tallforståelse.

- Vi er så heldige å ha store flotte selskap ledet av «Store Ledere», som årlig håver inn saftige lønninger og smellfeite bonuser. De viser seg tidvis i media TV og maner med alvorlig mine til måtehold i lønnsoppgjør ! Dèt faller tvilsomt innunder begrepet «optimal selvinnsikt» og «imponerende lederskap» ! I mange år har det blitt operert med %-vis lønnsøkning...men når i svarte ble % en valuta ?

- 600m forlengelse av ei flystripe i nord, på flatmark, stipulerte et konsulentselskap til 3 mrd, samtidig som det i nasjonal transportplan er avsatt 2,25mr til flunkende ny flyplass i en fjellheim... m/2000m stripe...se dèt ! ...og 2000m er mindre enn 600m !

- Noen hyler og skriker, jamrer og syter over stengte ølkraner etter kl 24:00, når det hele kan løses med å starte festlighetene etpar timer tidligere !

- Andre gråter i media grunnet et ruinert sosialt liv pga Covid 19 tiltak ! Men er det da så ufattelig uoverkommelig, vanskelig og traumatisk å vaske fingrene, hoste i armkroken, ta på et munnbind i ny og ne, samt holde 1 meter til din neste ! ...viljeveik eller evneveik !

- Sier en «hei, så tynn du har blitt», svarer folk gjerne «tusen takk». Prøver du på en «hei, så feit du har blitt», får du blåøye og en uvenn for livet...og langt inn i det neste. Merkelig dèt, for begge saker er like sanne.

...dette var da bare en dråpe i havet, men sånn går nu dagan...dette går nok nok lukt åt skogen !

...og så må vi ikke glemme å lete etter ting å føle oss krenket over !

God bedring:-)

Kommentarer til denne saken