Gå til sidens hovedinnhold

Merkelig pressestøtte fra Frp: - I virkeligheten er de sjarlataner som ødelegger for den seriøse pressen

Artikkelen er over 1 år gammel

Fremskrittspartiet er ute av regjering. Det er tid for brannfakkelkasting.

Apropos Dette er et leserbrev, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Denne gangen skal vi seks mil østover:

Fauske Fremskrittsparti og dets leder Kassandra Petsa avslørte nettopp at de ønsker å bli en aktiv støttespiller til såkalte alternative medier generelt, og spesielt Resett.

Petsa uttaler at Resett tør der andre tier, og at nettstedet får ufortjent dårlig behandling av massemedia. Nå vil hun ta saken opp på fylkesnivå, og senere til landsmøtet for å få formalisert støtten i partiprogrammet. Man kan jo håpe at partiet besinner seg, men mye tyder på at Fremskrittspartiet vil gå lengre mot høyre og nettopp ønsker å assosiere seg med høyrevridde medier som Resett.

Ytringsfrihet er en av grunnpilarene i vårt demokrati. Folk må få lov å stemme Fremskrittspartiet, mene at vi har for mange innvandrere og sette sin lit til markedskreftene. Akkurat som at folk må få stemme Rødt, mene at grensene må åpnes og sette sin lit til antikapitalismen.

Problemet med resett.no er at de ikke klarer å forholde seg til presseetiske prinsipper og redelighet. Faktisk i så stor grad at Norsk Redaktørforening ikke vil ha nettstedet som medlem.

Resett har gjentatte ganger publisert saker som har vært klare brudd på Vær varsom-plakatens intensjoner, de har oppfordret til boikott av andre medier og de har prøvd å betale et intervjuobjekt slik at vedkommende skulle fortelle en ufordelaktig historie av privat karakter om en norsk politiker.

Petsa tar feil når hun sier at Resett og andre «alternative medier» får ufortjent dårlig behandling av massemedia. Vi er kritiske til slike medier fordi de seiler under falskt flagg, de bare later som de er seriøse.

I virkeligheten er de sjarlataner som ødelegger for den seriøse pressen. I England har The Sun, News Of The World (nå nedlagt) og Daily Mail sørget for at stadig færre stoler på media. Vi ønsker ikke at det samme skal skje i Norge. Det vil i så fall være et alvorlig angrep på demokratiet.

Det er altså ikke det at Resett har definert seg som mørkeblå som plager meg, vi trenger meningsmangfold, men at de bedriver så elendig journalistisk håndverk. Det bør ikke belønnes, heller ikke av Fremskrittspartiet.

Fremskrittspartiet har alltid inntatt og dyrket offerrollen i norsk politikk. De har hevdet at de blir tillagt feil holdninger, at de ikke slipper til i media og at pressen favoriserer andre partier. Også denne gangen trekker Petsa fram disse argumentene som et bakteppe for resolusjonen om støtte til Resett.

Dette er nok helt sikkert sutring som kommer fra hjertet, men det gjør det ikke mer sant. Ingen partier får mer oppmerksomhet enn Fremskrittspartiet.

Partiet trenger ikke Resett.

Kommentarer til denne saken