Det var ekstatiske tilstander på desken i AN i går. Ikke bare fikk vi sjansen til å publisere en naken kvinnekropp; i tillegg viste det seg at kroppen tilhører en ordførerkandidat.

Nei, jeg snakker ikke om Høyres Lars Vestnes (takk, Gud), men om Fremskrittspartiets Kassandra Petsa fra Fauske.

Saken ble lest av 14.000 mennesker og lå på toppen av an.no i 16 timer. Hvem skulle tro at lokalpolitikken på indre strøk var så interessant?

Jeg skal innrømme at jeg brukte betydelig tid på artikkelen selv. Det er nemlig ikke udelt enkelt å forstørre bilder direkte fra en avisartikkel.

Det er grenser for hvor mye et fotografi tåler. Jeg kan avsløre at puppen til Kasandra endte opp i et kaos av pixler på 600 prosent forstørrelse.

Er det tilfeldig at kroppen til Petsa dukker opp midt i valgkampen?

Neppe. Muligens var det et strategimøte i Fremskrittspartiet, her må vi visualisere et scenario.

Flere navn ble lansert til fotoprosjektet. Kanskje sto det mellom Kassandra Petsa og Jonny Gulbrandsen til slutt, hvem vet?

Etter en opphisset, jeg mener opphetet, debatt trakk Petsa det lengste strået.

Nå er jeg i det tullete hjørnet, for dem som skulle være i tvil, jeg ville jo aldri antydet at Gulbrandsen ikke har like fine pupper som Petsa.

Bare så det er sagt.

Nå venter vi i spenning på at de andre politiske partiene skal hive seg på naken-kropp-på-et-berg-trenden.

Det er mye snadder å velge mellom. Arbeiderpartiet har Ida Pinnerød.

Rødt har Synne Bjørbæk.

Og Venstre har Ida Gudding Johnsen.

Samtlige er gode kandidater til en photoshoot, gjerne i flatterende motlys, på en holme, forsiktig dandert på en seng av soltørket tang, med beina dekadent trukket opp slik at verken eggstokker eller ugress vises.

Med en god fotograf og intens redigering er jeg sikker på at bildene ville blitt fantastiske. Og så kunne kandidatene uttalt at de elsker å utfordre seg selv, prøve nye ting, at de er trygge på egen kropp, at bildene er kunstneriske, bli filosofiske og si at alle er nakne under klærne og at politikere også er mennesker. Ish.

Senterpartiets Ola Smeplass, og allerede nevnte Lars Vestnes i Høyre, kan se langt etter ordførerkjedet med samme taktikk er jeg redd, men hei, de kan jo alltids være gammeldagse og satse på politikk.

Jeg er imidlertid stygt redd for at de aldri i verden vil få 14.000 lesere med utspill om helse, skole og samferdsel.

Ikke engang bompenger klarer det. Til den slags trenger man pupp.

Valgkamp-pupp.