Kjære alle muslimer som bor i Norges mest attraktive by, gratulerer med dagen

Ali Horori, Kurdisk kulturforening Bodø

Ali Horori, Kurdisk kulturforening Bodø

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerI dag har verdens muslimer avsluttet fastetiden – ramadan. Fasten er også sentral i andre religioner, også hos våre kristne og jødiske brødre og søstre. Bakgrunnen for fasten er mange, men felles nevneren er refleksjon og ettertanke.

Det er ingen tvil om at Islam er satt under et hardt press, og vi muslimer er satt på en vanskelig prøve med store utfordringer.

 Mange vil påstå at det er Vesten som angriper vår tro og vår religion. Men vi må ikke glemme kreftene innenfor Islam som misbruker vår religionen til fordel for sine egne interesser og for å skaffe seg makt. Dette er ondskapsfulle mennesker som er ute etter å ødelegge mest mulig og som har utløst humanitære katastrofer og flykningestrømmer menneskeheten ikke har sett tidligere.

Millioner av mennesker er på flukt fra disse onde kreftene. Her har alle muslimer et ansvar for å stoppe opp og reflektere over de onde kreftenes mål.

Det hviler et stort ansvar på våre skuldrer for å ta avstand fra, og ikke støtte disse onde kreftene verken med ord eller handlinger.

Jeg vil minne om at Islam sier at Gud tilgir onde tanker som ikke omsettes i ord eller handlinger som kan ramme våre medmennesker.

Eid Mubarek til våre barn som nettopp har avsluttet et skoleår.

Eid Mubarek til ungdommen som har avsluttet videregående skole, og studentene som er vår fremtid.

Eid Mubarek til alle som bidrar til å løfte fram våre barn og unge.

Eid Mubarek til pappaen og mammaen som har mistet sine barn i kampen mot terror.

Eid Mubarek til de som har mistet sine hjem og er på flukt.

Eid Mubarek til blomsten som har visnet og dødd under IS skittne støvler.

Eid Mubarek til Alan Kurdi som ble funnet død på en strand i Tyrkia.

Eid Mubarek til de unge jentene som sitter i IS fangenskap og som ikke har gitt opp det uendelige håpet om å bli reddet og satt fri en dag.

Eid Mubarek til alle  Peshmerga-krigerne som tar vår felles kamp mot IS og som sender disse ekstremistene tilbake til Cehenneims(helvetes) avgrunn. Eid Mubarek til  de kurdiske kvinnene som står side om side med sine brødre og som er villige til å ofre livet for deg og meg i kampen mot en av verdens mest brutale og ondskapsfulle terrororganisasjoner.

Eid Mubarek til alle som er med og bidrar til å dytte verden i riktig retning.

Ali Horori, Kurdisk kulturforening Bodø

Artikkeltags