– Det er ingen spisskrise i Glimt, men en scoringskrise.

Det sier Freddy Toresen i siste episode av Studio Glimt-podden.

Studio Glimt-podden

Studio Glimt-podden

Dette mener de Glimt må få orden på: - Krise

00:00
/
00:00

Han er tydelig på hvor skoen trykker når han skal beskrive problemet til Glimt.

Tendensen i laget som har hatt et angreps-DNA ulikt noe annet eliteserielag de siste sesongene, er tydelig. Laget kommer til færre muligheter og scorer færre mål på de mulighetene de får.

Mot Lech Poznan fikk både Julian Faye Lund og Hugo Vetlesen litt pes etter kampen, men selv om et avansement trolig hadde gitt kampreaksjonene en annen ordlyd, er både Trond Olsen og Freddy Toresen enig i at problemet stikker dypere enn de personlige feilene man så i returoppgjøret mot den polske seriefireren.

Misbrukte muligheter

Olsen sier at følelsen er at Glimt burde vunnet over to kamper mot Lech Poznan.

– Man har brukt vinteren litt for dårlig. og så har man en dårlig plan B. Det er en enorm sjanse som Hugo brenner, samtidig som Poznan brenner en sjanse her på Aspmyra. Målet imot starter med en feil av Faye lund. Det er sånne feil du ikke kan gjøre om du skal gå videre i Europa. Men sånt skjer og han kommer til å lære av det, sier Olsen.

– Man kan ikke skylde på Hugo alene. Jeg synes egentlig at vi var bedre enn Poznan i begge kampene. Momentet er der, bordet er dekket, men de evner ikke å avslutte det, skyter Toresen inn.

– De spiller seg mye fram til 16-meter, men der gjøres det feile valg og de klarer ikke å stokke beina. Tilløpene er der, men det utnyttes ikke godt nok, sier han.

Det er ikke bare mot Poznan at tendensen har vært tydelig. Toresen ramser opp:

– De har slitt i oppkjøringen med å score mål. Mot Viborg var det tilfeldig når det ble mål. Da Glimt spilte bra ble det ikke mål. Da de scoret kom det tilfeldig. Spissene og relasjoner sitter ikke. Pemi sliter jeg fortsatt med å se at skal score, og de som har vært best på treningene er Gilbert Koomson og Lars Jørgen Salvesen. Koomson drar til Sandefjord nå, og Salvesen er i realiteten 4.-valget, sier Toresen.

Olsen er enig i at man ikke er giftige nok på siste tredjedel.

– At de slipper inn ett mål på to sjanser mot Poznan er sånt som skjer. Offensivt må Glimt opp mange hakk for å gjøre jobben internasjonalt. Det er hele laget som må bli bedre. De trenger spesielt en ny kantspiller som gir dem noe som de ikke har i dag. Gjerne en litt mer direkte spiller med bakromstrusselen som vi så i Ola Solbakken.

Løsning fra Tromsø

Olsen mener at løsningen på scoringsproblemet kan ligge i en ex-tromsøspiller.

– Når Espejord er i form er han den som kommer til å score og bidra til mål framover. Enten det er han eller de rundt han.

Espejord var ute mot Poznan med en skade, men forventes tilbake til cupkampen mot Ranheim på søndag.

Toresen er tydelig på at Glimt nå er inne i en blindgate og må satse tydelig på to spisser framover. Han forteller at det har vært en sjonglering på trening som gjør det vanskelig å vite hvem som er førstevalget. Om det er Pemi som skal være førstevalg, eller om det er Espejord eller Nordås.

Gjenganger

Olsen mener at det vi så mot Poznan fort kan bli en gjenganger gjennom hele sesongen.

– Det kommer en lang sesong nå, og Glimt skal være tro mot sitt system. Samtidig vil det være motspill som gjør at ting ikke fungerer og da må man ha en plan B. Det er noen videoer på nettet nå om hvordan Poznan stoppet Glimt, og da kommer det til å være mange eliteserielag som kommer til å studere de videoene, avslutter Olsen.