Turistmagneten er kåret til årets friluftsområde i Salten

- Her ser vi kraften i sosiale medier, sier ordfører Sigurd Stormo som er overrasket over hvor populær trappa er blitt. Nå vil kommunen være med på å styre utviklingen.

- Her ser vi kraften i sosiale medier, sier ordfører Sigurd Stormo som er overrasket over hvor populær trappa er blitt. Nå vil kommunen være med på å styre utviklingen. Foto:

DEL

Salten Friluftsråd har kåret Fykantrappa til det mest attraktive friluftsområdet i Salten i 2019. Det skriver Meløy kommune på sine hjemmesider.

I sommer har Fykantrappa opplevd en stor økning i antall besøkende. Blant annet på grunn av oppmerksomheten den har fått i sosiale medier, og kommunen mener Meløy nå er "satt på kartet". I begrunnelsen fra friluftsrådet heter det at oppmerksomheten og økningen i antall besøk, ligger til grunn for prisen. 

I august skrev AN om den store økningen i antall besøkende. Da uttalte ordfører Sigurd Stormo (Ap) at han var overrasket over hvor populær Fykantrappa har blitt.

– Her ser vi kraften i sosiale medier. Vi er en typisk industrikommune. Etter omstillinga etter REC i 2012 har vi satset på reiseliv som en ny basisnæring som kan skape arbeidsplasser. Det er rett vei å gå for oss, og kommunen er opptatt av å være med i tilrettelegginga, sier Sigurd Stormo. For han vil ikke ha Lofoten-tilstander.

Artikkeltags