Har satt krisestab etter strømutfall – flere skoler stengt

DEL

Onsdag oppsto det brann i en høyspentmast på Neverdal i Meløy. Noe som medførte at store deler av Meløy kommune mistet strømmen. Torsdag morgen skriver Meløy Energi følgende på Facebook.

– Neverdal – Eibukt- Sandå – Årsak reparasjon avslitt linje Sandåsen – dette arbeidet starter umiddelbart og vil vare ca. 7 timer. Strekning Mosvold-Reipå/Støtt med avreininger – Disse vil også være ute i samme periode pga. samme feil Såndåsen. Det er også feil Grønøy/Åmøy – denne har vi folk ute på feilretting – men årsak ikke konstatert. Andre kunder kan fortsatt regne med noe ustabil kraftforsyning.

Klokken 09.00 melder Meløy Energi på Facebook at nå er også Steingården fri for strøm.

Klokken 10.30 har Meløy Energi sendt ut melding til sine strømkunder: For å redusere sjansen for flere strømbrudd trenger vi hjelp fra dere strømkunder. Alle bes om å reduserer strømforbruket til det som er absolutt nødvendig, dette for at vi skal klare å forsyne alle. Mange er fortsatt fri for strøm og vi jobber på spreng for å få strømmen tilbake så fort som mulig. Beklager ulempen dette medfører.

Meløy kommune melder følgende i ei pressemelding:

– Grunnet feil på linjenettet falt strømmen ut i hele Meløy, unntatt Glomfjord, kl. 23.30. onsdags kveld. I løpet av natten fikk områdene Ørnes, Neverdal, Selstad, Halsa, Ågskardet, Engavågen, Bolga og Meløy, og Mesøy strømmen tilbake. Meløy Energi har hele sitt mannskap ute for å utbedre feilen, og regner med å ha arbeidet ferdig innen kl. 16.00. torsdag.

Flere skoler holdes stengt på grunn av strømutfallet.

– Reipå skole, Ørnes skole og Spildra skole, samt Reipå barnehage, Spildra barnehage ligger dessverre i området som fremdeles er rammet av strømstans. På grunn av det kalde været velger Meløy kommune å stenge disse skolene og barnehagene inntil linjefeilen er utbedret.

Meløy kommune har opprettet krisestab på rådhuset på Ørnes, og følger situasjonen tett.

Artikkeltags