Meløy er med i Telenors konkurranse "Vi vil ha 4G". Konkurransen går ut på at folk skal poste bilder og videoer på Instagram, Facebook, Twitter og YouTube.

Det er duoen Per Trygve Olsen og Gard Olsen, som også er far og sønn, som håper å dra seieren i land med videoen.

På høy tid

Målet er, ifølge hjemmesidene, å skape lokal entusiasme i lokalsamfunn rundt omkring i landet.

Bak kameraet står kone og mor Heidi Olsen.

- Det burde jo egentlig ikke være nødvendig å vinne en konkurranse for å få 4G i 2015. Det er på høy til at vi får det, sier hun og fortsetter:

- Men det er jo slik at utkant-Norge alltid stiller sist i køen. Må vi gjøre noen ablegøyer for å få oppmerksomhet og dermed snike litt i køen, så gjør vi det.

Folk er fortvila

Filmen har ikke fått noe navn ennå:

- Men underteksten er at folk er fortvila og det er det vi prøve rå få fram. Det er veldig dårlig dekning her. Noen ganger må vi flytte oss rundt for å få dekning, andre ganger er det ikke nett i det hele tatt. Og to kan ikke være på mobilnettet samtidig under samme tak, sier hun.

Det er ikke første gang far og sønn tar på seg skuespillermaska. Duoen er aktive skuepillere i den årlige lokalrevyen på øya.

Og torsken?

- Den ble bestilt av en lokal fisker her på øya og lå klar til oss da vi kom fra jobb, avslutter Olsen og co. 

Vinner kåres i november

Det er nå plukket ut tre finalister per fylke. Juryen, som består av Telenor Norge-sjef Berit Svendsen og fartsspesialist Aksel Lund Svindal, vil vurdere bidragene i perioden 21. september til 31. oktober.

5. november skal det kåres en vinner per fylke.