Båten kobles til Harry Potter-forfatteren J. K. Rowling.

I august var hun og familien på Island med den 61,5 meter lange luksusyachten. En rekke medier skrev om besøket.

Daily Mail skrev at hun og familien blant annet besøkte The Museum of Icelandic Sorcery and Witchcraft. Den samme avisa skriver også at verdien på båten er på 24 millioner pund. Eller cirka 284 millioner kroner.

Færøyene

Båten forlot senere Island før den satte kursen mot Færøyene.

Avisa dagur.fo på Færøyene var på pletten da båten ankom øyene. De antok at Rowling var om bord og at den skulle til Bodø.

«Calypso» var eid av den russiske milliardæren Mikhail Prokhorov. I 2016 solgte han den.

J.K. Rowling har eid superyachter før. Ifølge Daily Mail kjøpte hun Johnny Depps yacht «Amphitrite» for 22 millioner pund. Den solgte hun nesten med det samme.

Mye tyder på at «Calypso» er Rowlings nye yacht og at hun også skal bruke den fra Bodø.

I fjor var også Rowling på ferie i Italia med "Calypso".

Utviklings- og kommunikasjonssjef Erlend A. Willumsen i Bodø Havn henviser videre til skipsagent Alex Birger Grieg når Avisa Nordland tar kontakt.

Ordknapp agent

Skipsagenten håndterer det praktiske rundt båten når den er i Norge.

Grieg er ordknapp overfor Avisa Nordland, men understreker følgende.

– Det er en privateid yacht som ikke er til utleie, sier han.

Han kan ikke si noe om hvem som eier båten, og påpeker at han heller ikke har kontakt med eierne. Kontakten har han med skipperen hos «Calypso».

Grieg bekrefter at båten kommer fra Island og sier videre at den skal ligge i Bodø i mange uker. Den skal gå til og fra byen den kommende tiden.

– De ligger i Bodø fordi at meningen er å foreta turer i nære farvann. De har blant annet muligheter for hvalsafari, sier han.

Luksus

Siden «Calypso» ankom Bodø har det ikke vært gjester om bord. Årsaken er at det koster så mye å frakte båten til kontinentet.

– Derfor ligger den heller i Bodø og venter, sier Grieg.

Han legger til:

– Jeg har grunn til å tro at de vil få se den i flere perioder.

«Calypso» er altså 61,5 meter lang og inneholder det meste man kan forlange. Her er treningsstudio, kino, barer, toetasjes suite og seks andre lugarer i tillegg til flere soldekk og masse utstyr. Mannskaper på totalt 15. Antall gjesteplasser er 12.

Ta en titt på bildene på båten hjemmeside. Noen vil vel kanskje si at man får en Harry Potter-følelse når man ser den luksuriøse innredningen.