Gå til sidens hovedinnhold

Har satt dato og klokkeslett

Artikkelen er over 4 år gammel

11.1 klokken 11.11 er det over og ut.

På det klokkeslettet slås de nasjonale FM-senderne av i Nordland.

En rapport fra Digitalradio Norge slår fast at de fleste radiolytterne er forberedt.

Men selskapet skriver i ei pressemelding at omleggingen krever et større informasjonsarbeid enn tidligere antatt.

7 av 10

Rapporten forteller at det finnes en eller flere DAB-radioer i 7 av 10 norske husstander og at radiolytterne har en høy bruk av digitalradio via DAB, internett og/eller digital-TV. 64 prosent av radiolytterne bruker daglig en eller flere av de digitale plattformene. Målt i lyttertid har DAB og FM nå blitt jevnstore plattformer. 2.1 millioner nordmenn lyt- ter hver eneste uke til radiokanaler som ikke ville eksistert uten radioskiftet.

Men 3 av 10 sier de har DAB i bilen.

Digitalradio Norge mener at DAB i bil ikke er lavt prioritert, men at mange venter med denne litt mer krevende oppgradering til slukkingen inntreffer.

Lignende handlingsmønster så man under digitaliseringen av TV. 60 prosent av de som ikke har DAB i bilen sier at de vil vente med å oppgradere til FM-sendingene slukker. I dag finnes det bare unntaksvis bilmodeller som ikke kan leveres med DAB fra forhandler. For ettermarkedet finnes et stort utvalg av bilradioer og adaptere, som enten kan monteres av bileieren selv eller hos et verksted, går det fram av meldingen.

Nordlands scorer høyt

I den samme rapporten går det også fram at folk fra Nordland scorer høyt på digital lytting. 67 prosent er daglige lytter som bruker digitale plattformer.

Kun slukkeregionen Trøndelag og Mørre og Romsdal har en høyere andel. Her bruker 68 prosent digitale plattformer.

For Troms og Finnmark er tallet 62.

64 prosent i landet totalt.

Kommentarer til denne saken