Geir Are selger livsverket etter 17 år

Amedia kjøper opp Nu Publishing – selskapet som eier Bodø Nu, Rana No, Vefsn No og teknologiselskapet Lynx.

DEL

Det opplyser partene i en pressemelding fredag.

– Vi har kjøpt Nu Publishing som et ledd i en offensiv satsing på lokaljournalistikk. Selskapet er veldrevet, har gode resultater og bidrar aktivt til mediemangfoldet og en vital konkurranse. Nu Publishing har utviklet et konsept som lett lar seg overføre til andre geografier og som har vist at det er mulig å etablere levedyktige og bærekraftige aviser i norske lokalsamfunn, sier konsernsjef i Amedia, Are Stokstad, i en kommentar.

Det er gründer og sjefredaktør Geir Are Jensen og daglig leder Ståle Pettersen som selger selskapet. De to skal fortsatt jobbe i Nu Publishing når salget er gjennomført.

Jensen (48) blir sittende med 9,9 prosent av aksjene i det nye morselskapet, hvor Amedia vil eie resten.

– Avtalen bygger på og forutsetter at det fortsatt skal herske fri og full aviskonkurranse i Bodø, Rana og Mosjøen og at alle avisene skal drives selvstendig videre. Dagens arbeidsplasser beholdes og ledelsen fortsetter. Bodø Nu, Rana No og Vefsn No skal vokse fortsatt og utvikle seg til beste for konkurransen i både abonnements- og annonsemarkedet, sier Jensen, som reinvesterer i det nye morselskapet og der blir eier av 9,9 prosent av aksjene.

– Det viktig for meg er at Amedia ser oppkjøpet som et ledd i en offensiv vekststrategi. Nu Publishing blir sentral i denne strategien. Sammen med dyktige medarbeidere skal jeg fortsette arbeidet med å styrke og utvikle virksomheten, lover Geir Are Jensen.

22 millioner

Virksomheten til Nu Publishing omsetter i år for om lag 22 millioner kroner, har samlet 21 årsverk og har 6.600 abonnenter totalt. Den største avisen i Nu Publishing er Bodø Nu som har eksistert siden 2002, og vært digital abonnementsavis siden 2017.

Bodø Nu har 3.900 abonnenter, og kommer også med et månedlig papirmagasin. Rana No har 2.200 abonnenter og Vefsn No 500.

- Nu Publishing representerer noe av det mest spennende som har skjedd innenfor norske lokalmedier de siste årene. De har lykkes med et tydelig konsept, dyktige medarbeidere og et brennende hjerte for journalistikken. De har tatt opp konkurransen med eksisterende aviser. Det har vært sunt for oss og for norsk offentlighet, og vi tror Nu Publishing vil kunne skape økt mangfold i tiden som kommer, sier konsernsjef Stokstad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken