Gå til sidens hovedinnhold

Med toppledelse i dårskap

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Dagsnytt 18» hadde i dag (28/6) et innslag om den berømmelige klimakrisen i våre politikeres hjerner. De deltakende politikerne var uenige om hvor mye CO₂ de skulle fjerne fra atmosfæren og i hvilket tempo for å holde klodens temperatur innenfor 2-graders målet fra klimakonferansen i Paris.

Miljøministeren ville ha bort all forbrenning som gir CO₂ utslipp innen 2050. Med all respekt: Hva sitter han igjen med som energikilder i en verden som hungrer etter energi? Hva skal sikre at de «grønne» energigiverne (vind, sol) får hjelp når vinden enten blåser for mye eller for lite; eller når solen uteblir? Jeg tror miljøvernministeren bør ta noen naturfaglige emner ved sitt tidligere lærested for å forstå litt av naturen han er satt til å forvalte. Det holder ikke med en cand mag grad i sosialantropologi, statsvitenskap eller historie for formålet.

I Irland har de visst allerede saget av grena de sitter på. Har visstnok vedtatt null utslipp av CO₂ i 2050. Det eksisterer visst ikke grønne planer for hvordan de skal overleve det stuntet. Tilsvarende er i ferd med å skje i England. Der foreligger det visstnok en kostnadskalkyle på 1 trillion pund for stuntet. Det sies å være lønnskostnaden for over 400 000 sykepleiere i 100 år. Men det spørs om de vil ha behov for sykepleiere, er vel heller gravferdsagenter som vil være behovet.

For tiden har vi en hetebølge i søndre del av Europa. Det skrives om temperaturer på 45,9 grader C. Det er en del mennesker som er skeptiske til den oppgitte temperatur og sammenligningen med tidligere målinger. Kanskje med rette. Det verserer et bilde av målestasjonen, kloss i en asfaltert vei med autovern. Politikere uten nødvendig kritisk sans svelger slike målinger rått, akkurat som de svelger hypotesen om global oppvarming via CO₂. For øvrig har vi ikke hatt noen global oppvarming på de siste 19 årene, men en og annen lokal hetebølge kan jo forekomme akkurat som iskalde gufs fra nord som vi er lovet i juli. For øvrig ikke så rart når både Stillehavet og Atlanterhavet er under nedkjøling.
 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.