Bekymret for matsikkerheten

DEL

"Vil Norges matsikkerhet overleve klimaendringene?" Det er spørsmålet arrangørene har satt som tema når det inviteres til foredrag i Stormen bibliotek mandag.

Her er leder av Nordland Bonde- og Småbrukarlag, Astrid Tove Olsen både arrangør og i et samtalepanel som skal diskutere problemstillingen.

- Dette handler om landets matsikkerhet. I fjor sommer så vi tørkeskade over hele landet, og vi måtte kjøpe fôr og matressurser fra andre land. Det kunne vi fordi vi har penger og det var tilgjengelige ressurser på markedet, men det er ikke sikkert det blir slik andre år. Forsvaret har trukket frem matsikkerhet som en viktig del av organisasjonen, og vi må se Norge i sammenheng med det som skjer i resten av verden.

Det sier Olsen via en pressemelding.

Hun skal i samtale med Arne Bardalen, spesialrådgiver ved Norsk institutt for bioøkonomi og Jan Ivar Botnan, forsker ved Forsvarets Forskningsintitutt under mandagens arrangement.

Ved siden av foredrag og samtale, vil også dokumentarfilmen Uår bli vist. Det er dokumentarfestivalen Human NORD og Bodø/Beiarn Bonde- og Småbrukarlag som står bak mandagens arrangement.

Artikkeltags